Afbeelding

Geslaagde Tour de Frans fietsvakantie

Actueel 2.075 keer gelezen

38 deelnemers, voor meer dan 80 procent afkomstig uit Pijnacker en Nootdorp, fietsten langs de Moezel en de Rijn. Met reisleider Frans Lettinga en vaste chauffeur Toon Welink genoten zij van de streken waar wijnranken de boventoon voeren. Op zondagnamiddag 14 juli waren ze weer terug in Pijnacker.

Deze eerste reis uit een serie van drie 9-daagse fietsbusvakanties, startte aan de Moezel. Opgestapt werd nabij Schengen, gelegen op het drielandenpunt van Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. De reis eindigde in Andernach aan de Rijn. Er werd niet alleen gefietst langs de Moezel en de Rijn maar ook langs mooie stukken van zijrivieren zoals de Saar, de Ruwer en de Lahn. Dat tijdens deze trip Trier en Koblenz "pedaalloos" werden verkend, dat moge duidelijk zijn. Het zorgt niet alleen voor afwisseling maar ook voor een cultureel tintje tijdens de reis. De deelnemers waren erg te spreken over het Romantische Schloss Rheinfells, hoog gelegen boven de Rijn, op een steenworp afstand van de Loreley. Het weer zat deze keer niet alle dagen mee. In verband met donder, bliksem en zware buien werd de vrijdag-tocht omgezet in een bustrip naar Boppard waar de horeca profiteerde van een wat langere bezoekduur dan men gewend is.

Het was een succesvolle reis zonder noemenswaardige problemen, laat staan een valpartij. De volgende reis gaat op vier augustus naar de Donau. De laatste reis start op 1 september. Dan wordt het rondje Bodensee gefietst. Deze, door Frans Lettinga samengestelde reizen, worden in samenwerking met Fital fietsvakanties uitgevoerd. Verbleven wordt in goede 3- en 4 sterrenhotels. De eigen fiets gaat mee en wordt vervoerd in een speciaal hiertoe ingerichte fietstrailer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant