Rondje van de Zaak van VNO-NCW Oostland loont de moeite
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Oscar van Buijtene: "Ja dit kun je dus ook met watersnijden."
Oscar van Buijtene: "Ja dit kun je dus ook met watersnijden."

Rondje van de Zaak van VNO-NCW Oostland loont de moeite

  •   633 keer gelezen   Actueel

Een kijkje nemen bij collega's is nuttig en leuk maar het is niet altijd makkelijk om er tijd voor vrij te maken als je zelf een druk baasje bent. Toch lukte het een grote groep leden van VNO-NCW Oostland om zich een middag los te weken van hun geliefde werkplek. Zij lieten zich inspireren bij 247Watersnijden, Impressed print & sign en L. van Vliet Vorkheftrucks.

Voor de zomer-editie van het door regiomanager Monique Spek en de werkgroep van VNO-NCW Oostland georganiseerde Rondje van de Zaak zetten drie bedrijven in De Boezem hun deuren open. Verdeeld in twee groepen werd iedereen rondgeleid en na afloop probeerden de deelnemers tips en trucs voor succes bij hun collega's te ontfutselen. De hamvraag: Wat is jouw onderscheidende kracht?

247Watersnijden
Oscar van Buijtene van 247Watersnijden (onderdeel van de OBS groep) maakte duidelijk dat creativiteit hoog in het vaandel staat bij de – heel toepasselijk ooit als duikinstructeur begonnen – directeur. Het ene bedrijf na het andere ontstond onder zijn handen, zoals OBS Techniek, OWM Machinebouw, CNC Verspanen en 247Watersnijden.

Van Buijtene: "Wij snijden alles behalve hard glas, zelfs staal en tot tweehonderd millimeter dik met een hoge druk waterstraal van vierduizend bar, desgewenst aangevuld met zand om er nog beter doorheen te komen." Het proces is volledig geautomatiseerd, de klant voert zelf digitaal de tekeningen in waarna een offerte volgt en meteen blijkt of de juiste materialen op voorraad zijn. Over de sleutel tot het succes van zijn bedrijf zegt de ondernemer focus en specialisatie nodig te hebben, maar ook de juiste URL (een uniek internetadres voor een website) en een goede samenwerking. Van Buijtene richt zich meer en meer op 247Lasersnijden, de nieuwste vondst waarbij veel sneller resultaat geboekt wordt. "De techniek met water is leuk voor dik materiaal maar voor dunne platen veel te langzaam", aldus de ondernemer die door een van de aanwezigen gekscherend 'Willie Wortel' genoemd wordt.

Impressed print & sign
Bij binnenkomst in de drukkerij van Sandra Haket valt meteen de informele en familiaire sfeer op. Het personeel staat enthousiast in de starthouding om het gehele proces van ontwerp tot het afleveren van een uniek eindproduct in de vorm van een brochure, folder, blad, poster of boek tot en met de belettering van auto's en het bedrukken van 'alles waar een logo op kan', te laten zien. De levensgrote traditionele drukpers en een duurzame digitale pers - het paradepaardje van de drukkerij – maken onverstoorbaar en duidelijk hoorbaar overuren. "Onze kracht is dat wij altijd geïnvesteerd hebben in goede mensen en goede machines", zegt Haket. Wij zorgen al vierentwintig jaar met z'n allen dat het met elke aanvraag goedkomt." De oldtimer die achterin de drukkerij staat en nog zijn mannetje staat in de wereld van 'snel' en 'digitaal', trekt tijdens de rondleiding veel bekijks. Uit de zeventig jaar oude drukpers rollen nog dagelijks ontelbare informatie mapjes in alle soorten en maten.

L. van Vliet Vorkheftrucks b.v.
Voordat Leco van Vliet zijn 'sleutel tot succes' verklapt, vertelt hij een stukje geschiedenis. "Mijn vader is de grondlegger van het bedrijf zoals het nu bestaat. Hij vervoerde vroeger melkbussen op een bakfiets. Het handelen was echt iets voor hem en hij begon samen met zijn broer met SRV-wagens. Melkproducten en boodschappen werden met deze rijdende winkel aan huis bezorgd. Hij bouwde de elektro wagens later om voor tuinders en de stap naar karren voor pallets en heftrucks was daarna snel gemaakt." De oplettende bezoeker ziet in een hoekje van het gigantische magazijn nog een erfenisje staan: een originele 'Spijkstaal' waarmee ook de bakkers vroeger 'langs de straat' brood verkochten.

Anno 2019 pioniert het familiebedrijf Van Vliet met het eerste dealer schap wereldwijd van BYD elektrische heftrucks. "Het is gaaf om betrokken te zijn bij de laatste ontwikkelingen op dit gebied", vervolgt Van Vliet die de belangrijkste voordelen van deze Chinese uitvinding met de lithium accu opsomt: "Een lange levensduur, binnen een uur opgeladen – in tegenstelling tot de laadtijd van zes tot acht uur bij traditionele accu's – en ook tussendoor te laden. Zij hebben een heel laag energieverbruik. Het is voor ons wel even 'omdenken' bij de verkoop, maar dat went snel."

Na 'de rondleiding in een notendop', zoals bestuurslid van VNO-NCW Oostland Gijs van der Helm de middag samenvat, praat men met elkaar na over de passie en het enthousiasme dat de drie ondernemers uitstralen. 'Het was niet een 'druk-op-de-knop-verkooppraatje' maar een open, eerlijk en heel 'eigen' verhaal, aldus een van de genodigden. Zzp'er Esther Bennett, die als website probleemoplosser werkt, raakte bij elk van de drie bedrijven wel geïnspireerd. "Oscar van Buijtene, die man heeft duizend-en-één ideeën zeg. Het is machtig interessant om te zien hoe hij dat invult." Ook de pioniersrol van Van Vliet herinnert zij zich meteen, evenals de werknemers bij de drukkerij die allemaal even enthousiast de rondleiding verzorgden. Bart de Bruin, accountmanager Werkgevers Servicepunt, is onder de indruk van de hoeveelheid technische mensen die Van Buijtene aan zijn bedrijf weet te binden.

"Drie bedrijven die niet meteen bij iedereen bekend zijn worden op deze manier mooi in beeld gebracht", concludeert José Flaton van BackOffice Op Maat. Flaton kent de bedrijven wel maar haalde opnieuw inspiratie uit de presentaties. "Zoals Sandra Haket telkens met leuke gadgets voor klanten komt waarmee zij de aandacht op haar bedrijf vestigt, dat vind ik echt iets om te onthouden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>