Ouderendag 2019 gaat van start
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
De bekende dorpsgenoot Gerco ging vorig jaar met mevrouw Huijbers op pad.
De bekende dorpsgenoot Gerco ging vorig jaar met mevrouw Huijbers op pad.

Ouderendag 2019 gaat van start

  •   877 keer gelezen   Actueel

Op vrijdag 4 oktober 2019 is het Nationale Ouderendag. Op deze dag laten we samen wensen van ouderen uitkomen. Het comité in Pijnacker-Nootdorp is inmiddels gestart met de voorbereiding van Ouderendag. Doe ook mee. Geef als oudere uw wens op! Of ga als vrijwilliger met een oudere op pad en vervul samen een wens. Ook als bedrijf of instelling kunt u meehelpen om ouderen een mooie dag te laten beleven.

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan. Voor een aantal ouderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Door een kleiner wordend sociaal netwerk of afnemende mobiliteit gaan sommige oudere mensen steeds minder naar buiten. Op Ouderendag en in de weken voor en na 4 oktober 2019 organiseren we allerlei activiteiten voor ouderen, die bijvoorbeeld eenzaam zijn omdat ze niemand meer om zich heen hebben of lastig op pad kunnen omdat ze aangewezen zijn op het gebruik van een rollator of rolstoel.

Hoe werkt Ouderendag? Op Ouderendag vervult het plaatselijk comité samen met bedrijven en vrijwilligers wensen van ouderen. In Pijnacker-Nootdorp kunnen ouderen tot 31 augustus a.s. hun wens opgeven bij het plaatselijk comité.Vrijwilligers kiezen een wens die bij hen past. De oudere en de vrijwilliger laten samen de wens uitkomen op of rond Ouderendag.

Uw wens aanmelden
Bij Veenhage in Nootdorp, Welzijnscentrum Keijzershof in Pijnacker, Dienstencentrum De Schakelaar in Pijnacker en bij welzijnscentrum De Kiezel in Delfgauw zijn kaarten beschikbaar waarop u uw wens kunt aanmelden. U kunt uw wens ook doorgeven via telefoon: 015 – 369 28 12 of via e-mail: pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl.

Vervul een wens
Lijkt het u leuk om iets bijzonders voor een oudere bij u uit de buurt te betekenen? Geweldig. Vanaf nu tot 20 september a.s. kunt u zich als vrijwilliger opgeven. Mail uw aanmelding naar pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl. Het plaatselijk comité maakt samen met u en de oudere een match. Samen met de oudere geeft u invulling aan de wens.

De afgelopen jaren hebben ook vele ondernemers en instellingen op een geweldige wijze meegewerkt om leuke, kleine wensen van ouderen in vervulling te laten gaan. Wilt u als ondernemer of als instelling bijvoorbeeld met uw personeel een bijdrage leveren aan Ouderendag Pijnacker-Nootdorp? Dat zou mooi zijn! Laat het ons weten via telefoon: 015 – 369 28 12 of via e-mail: pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl. De Nationale Ouderendag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Onder leiding van Saskia Gelauff verzorgen SWOP, Pieter van Foreest en ouderenorganisatie KBO & PCOB als plaatselijk comité de Ouderendag in Pijnacker-Nootdorp.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>