Afbeelding

Bijzondere ontmoeting vogelspotters

Actueel 2.508 keer gelezen

Pijnacker - Pam Niekus uit Pijnacker levert regelmatig bijzondere en mooie natuurplaten aan bij de lokale krant Telstar/Eendracht. De vogelspotter woonde onlangs een zeer boeiende lezing bij van collega-vogelaar Arjan Dwarshuis.

"Het was een inspirerende avond. Arjan vertelde over zijn "bevlogen" jaar, waarin hij tijdens trips over de hele wereld het wereldrecord vogels spotten verbrak. Hij sprak onderhoudend over zijn avonturen die hij op reis had meegemaakt, en over de soorten vogels die hij had waargenomen. Als herinnering aan de avond mocht ik met hem op de foto en signeerde hij voor mij zijn boek, dat hij over zijn reis heeft geschreven", vertelt ze aan onze redactie.

"Op zijn uitnodiging namen mijn moeder en ik de volgende dag deel aan een door hem georganiseerde vogelexcursie in Meijendel. Het vroege tijdstip (6 uur 's ochtends) was voor mij wel even een uitdaging, maar het was de 4 uur durende excursie meer dan waard. Want ik heb toch weer wat bijzondere vogels gezien, zoals de zeldzame kleine bonte specht (zie foto), de nachtegaal, een groepje noordse kwikstaarten en de zanglijster. Al met al hebben we 78 soorten vogels gezien. Ik heb van Arjan geleerd dat je, als je vogels wilt spotten, je goed moet luisteren en vooral heel veel geduld moet hebben."


Voor de geïnteresseerden: Arjan geeft vaker excursies. Voor meer informatie zie www.arjandwarshuis.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant