Wethouder Peter Hennevanger opent met behulp van buurtkinderen de pluktuin in Ackerswoude.
Wethouder Peter Hennevanger opent met behulp van buurtkinderen de pluktuin in Ackerswoude.

Pluktuin in Pijnackerse wijk Ackerswoude floreert

Actueel 1.520 keer gelezen

Pijnacker - Vijftien maanden geleden zakte toenmalig wethouder Piet Melzer nog tot over de rand van zijn laarzen in de bagger op Boomplantdag, nu is er een prachtige groene pluktuin nabij de entree van Ackerswoude vanaf Pijnacker Centrum. Pal achter de boerderij van Tom Langelaan.

Daar is een flink terrein vrijgehouden om een mooie tuin te creëren. Het initiatief kwam van de omwonenden en toen de gemeente een stukje grond beschikbaar wilde stellen, grepen de bewoners deze kans met beide handen aan. Iedereen kan mee helpen en dat gebeurt ook. Er wordt van alles gekweekt en er is een bijenhotel plus een egelhuisje gebouwd. Schiegroen stelde bollen en planten beschikbaar met het gevolg dat er enorm veel tulpen bloeiden én geplukt werden in het voorjaar.

Opening
Zondag was het openingsfeest. Wethouder Peter Hennevanger onthulde met enkele kinderen een bord aan de rand van 'Pluktuin Aan de Brink'. Er stond een ijskarretje, er was een verhalenverteller en een kleurwedstrijd, er was kinderyoga en er werd volop getuinierd. Met elkaar tuinieren is leuk, maar nog belangrijker is de ontmoeting, zegt Diana Uphof namens de Ackerswoudenaren die betrokken zijn. "Jong en oud komen hier samen. Echt heel leuk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant