Logo telstar-online.nl

D-Day in Nootdorp: veteranen welkom

  •   618 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Het halfjaarlijkse concert van het muziekgezelschap Cantores Amatores, volgende week zaterdag 15 juni, vanaf 20.00 uur, in de Bartholomeuskerk in Nootdorp, staat in het teken van 75 jaar D-Day. Veteranen hebben gratis toegang.

Vandaag 75 jaar geleden, 6 juni 1944, begon de invasie van de Geallieerden op de kusten van Normandië in Frankrijk. Dit was het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Overal zijn vandaag herdenkingen.

Cantores Amatores heeft de 'muzikale herdenking' gepland op zaterdag 15 juni met het Requiem van Fauré en diverse liederen die te relateren zijn aan herdenken, zoals An Irish Blessing, Hymn to the Fallen en Benedictus van Jenkins uit The Armed Men. 

Cantores Amatores heeft veteranen zo veel mogelijk persoonlijk uitgenodigd om bij het concert aanwezig te zijn.  Zij krijgen op vertoon van hun veteranenpas gratis toegang. Onder veteraan verstaan we niet alleen WO II-veteranen. Een veteraan is een voormalige militair die het Koninkrijk heeft gediend onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties.  Enkele veteranen hebben hun komst al toegezegd. Wie veteranen kent,  zegt het voort. Ze kunnen zich melden via: secretariaatcantores@gmail.com.

Meer informatie over het concert is te vinden in de Telstar/Eendracht van deze week en op de site. Via mail en site zijn ook kaarten te bestellen: www.cantoresamatores.nl. Ook bij de kerk zijn kaarten verkrijgbaar. Een fraai programmaboek dient als toegangsbewijs.

Meer berichten