Afbeelding

Ingezonden: Op welke begraafplaats is de heer Harry van Mechelen begraven?

Actueel 2.114 keer gelezen

Ik ben woonachtig te Nijmegen. Op het pleintje waaraan ik woon staan zo'n 25 huizen, gebouwd in de jaren tien, twintig en dertig uit de vorige eeuw. Jaarlijks schrijf ik een boekje over een pleinaangelegenheid (over een huis, een winkel, et cetera). Dat boekje deel ik uit aan de pleinbewoners tijdens het jaarlijkse pleinfeest.

In het boekje van dit jaar – het tiende boekje, dus een jubileumuitgave - voor het pleinfeest van 1 september a.s. besteed ik één hoofdstuk aan de heer H.A. van Mechelen (1898-1972). Hij was van 1935-1967 dirigent van harmonie Excelsior Pijnacker en hij woonde in zijn jonge jaren ook aan dat plein. In 1935 verhuisde hij naar Den Haag. De laatste jaren van zijn leven woonde hij te Pijnacker. Hij overleed op 14 mei 1972 in het ziekenhuis te Delft. Op verschillende manieren heb ik tevergeefs onderstaande vragen beantwoord proberen te krijgen.

- Op welke begraafplaats is de heer Harry van Mechelen ter aarde besteld?
- Bestaat zijn graf nog?
- Zo ja, is van zijn graf nog een foto te maken?

In verband met de samenstelling van het boekje heb ik een aantal vragen. De heer H.A. van Mechelen (1898-1972), roepnaam Harry, was van 1935-1967 dirigent van fanfare, later harmonie Excelsior Pijnacker. Vanaf 1935 woonde hij in Den Haag. De laatste jaren van zijn leven echter te Pijnacker. Hij overleed op 14 mei 1972 in het ziekenhuis te Delft. VRAAG 1: Op welke begraafplaats is de heer Harry van Mechelen ter aarde besteld? VRAAG 2: Bestaat dit graf nog? VRAAG 3: Zo ja, is van zijn graf nog een foto te maken? Reacties s.v.p. naar Anton de Wildt. Mail naar adewildt@hetnet.nl of bel 06-52 78 08 57.

Anton de Wildt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant