Afbeelding

De Tour gaat op 6 juli van start!

Actueel 693 keer gelezen

Pijnacker - Niet alleen de Tour de France maar ook de Tour de Frans gaat op 6 juli a.s. van start. Die eerste Tour met een c erin, draait om snelle jongens en tijden; de Tour van Frans om senioren uit Pijnacker-Nootdorp en omgeving. De deelnemers gaan op de pedalen zorgeloos genieten van een van de drie fietsbusvakanties. Organisator Frans Lettinga uit onze gemeente gaat als reisleider mee.  

Op 6 juli a.s. vertrekken bijna 40 deelnemers uit Pijnacker voor een heerlijke 9-daagse fietsvakantie langs de Moezel en een stukje Rijn. Deze reis zit vol. Ook reis die op 1 september vertrekt naar de Bodensee, gelegen op de grens van Zuid-Duitsland en Oostenrijk, zit vol. De eigen fiets gaat gratis mee in de trailer van de bus. Of het een gewone of een elektrische fiets is, dat maakt niet uit. De bus blijft de hele vakantie bij de groep die overdag uitgestippelde tochten fietst van zo'n 40-50 km. Overnacht wordt in 3- of 4 sterrenhotels met lift.

De reis die nog plaats biedt (alleen tweepersoonskamers!) is de reis naar de Donau met vertrek op 4 augustus a.s. Net als de andere reizen is Pijnacker de opstapplaats. Het fietsprogramma begint in Passau en eindigt in de meest leefbare stad in de wereld, Wenen. Wilt u de bus nog halen? Stuur een mailtje naar frans.lettinga@gmail.com of bel voor meer informatie (06-14798270).  

Op 21 juni houdt Frans een informatie- en kennismakingsbijeenkomst voor de deelnemers van elk van de drie groepen in Buurt & Zo. Frans, die van zijn hobby geen genoeg kan krijgen, is samen met de uitvoerende organisatie Fital bezig om reizen in 2020 te organiseren. Het worden opnieuw drie 9-daagse fietsbusvakanties. Opnieuw staat de reis naar de Moezel en de Rijn op het programma. Dit jaar was deze reis al binnen drie dagen vol. Nieuwe bestemmingen zijn het Spreewald in combinatie met Berlijn en Potsdam en de Romantische Strasse in de dalen van de Main en de Tauber.

Uit de krant