Gerrit Jasperse en Kees Draisma zijn volop maatschappelijk actief. Vorige week reed het gezelschap met een bus vol senioren voor een dagtochtje naar Monster.
Gerrit Jasperse en Kees Draisma zijn volop maatschappelijk actief. Vorige week reed het gezelschap met een bus vol senioren voor een dagtochtje naar Monster.

Sponsorbus niet meer weg te denken uit het dorp

Actueel 1.645 keer gelezen

Pijnacker - Vorige week woensdag schitterde de beroemde Sponsorbus in het zonnetje op een parkeerplaats in Delfgauw. Chauffeur Gerrit Jasperse en Kees Draisma van de SWOP stonden er geduldig naast te wachten.

De bus, die in 2010 het levenslicht zag, heeft al heel wat mooie ritjes volbracht. De lading van Gerrit en zijn manschappen is uiteenlopend: van een voetbalteam, uitgelaten bezoekers die terugkomen van een concert van Guus Meeuwis, tot leden van de SWOP. Woensdag stond er een ritje naar Monster op het programma. "Samen tientallen ouderen gaan we daar lekker varen door het kassengebied", zegt Gerrit. Kees van de SWOP coördineert het gebeuren. "Dat gaat prima hoor", zegt hij nuchter. "Nou ja, er zit er nog wel eentje op de wc", lacht Gerrit. "Ja, dat gaat tegenwoordig allemaal niet meer zo snel", grapt Kees terug.

Met het handje
Tijdens het wachten wordt nog even een anekdote opgehaald van een passagier die ietwat aan de maat was en in de bus naar het toilet ging. "Dat is natuurlijk maar een heel klein kamertje. Ineens hoor ik een hoop gestommel en staat diegene met de complete deur in zijn handen weer in het gangpad van de bus", lacht Gerrit. Tot slot onthult de chauffeur hoe de Sponsorbus zo stralend, blinkend en schoon blijft. "Dat is heel simpel; voor ons geen wasstraat, maar gewoon met het handje!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant