Ingezonden: Wielrenterreur
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Ingezonden: Wielrenterreur

  •   3474 keer gelezen   Actueel

In het NRC stond vorige week een artikel over weg-kapiteins die worden ingezet bij onze wielrennende medemens, dit om het fietsen voor iedereen plezierig te laten verlopen.

Afgelopen zaterdag rond 12.45 uur hadden wij "het genoegen" te maken te krijgen met een tweemans wielrenpeloton. Fietsend komend vanaf Delft met mijn moeder 80+er zie ik in mijn ooghoek twee wielrenners via de Dobbeplas onze kant uitkomen. Geloof me, als ervaren, sportieve fietser en MTB-er vergt het fietsen met een 80+er ook voor mij enige aanpassingsvermogen.

De snelheid zit er zacht gezegd niet in, en als de 80+er dan ook het bruggetje bij de ijsclub moet "beklimmen" gaat het nog langzamer. Ik weet/merk dat de twee wielrenners ons achterop komen en maak met mijn arm een slow down gebaar, zodat zij weten dat we niet snel gaan en hierop kunnen anticiperen.

Vanaf de Nootdorpse kant komt een wat oudere meneer aanfietsen op een fiets met twee zijtassen om eveneens het bruggetje op te gaan. De eerste wielrenner haalt ons toch nog in, schiet rakelings langs mijn moeder, omdat hij anders tegen de tegemoet komende meneer met de fietstassen aanbotst. Direct na het bruggetje worden de pedalen losgeklikt en krijgt de meneer een scheldpartij over zich heen waar de honden geen brood van lusten.

De tweede wielrenner (zonder helm) spreken we aan, jullie zijn lekker bezig, waarop het verbolgen antwoord is, nu hebben WIJ het gedaan...  Ja! U kunt anticiperen op het fietsverkeer rondom u, en ja! U kunt uw mede wielrenner erop wijzen dat dit gedrag niet acceptabel is. Wat als mijn moeder of de meneer door de inhaal manoeuvre waren komen te vallen?

Neem het ons vooral niet kwalijk dat wij op "jullie fietspad" rijden.... Ik gun iedereen zijn sport. Prima als jullie willen wielrennen, prima dat jullie snelheid hebben, niet prima om overige fietsers in gevaar te brengen. Als we allemaal een beetje begrip hebben voor elkaar wordt het, en blijft het fietsen voor iedereen een fijne bezigheid.

Met vriendelijke, sportieve groet,

Corinda Bosman


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>