Afbeelding
Gerard de Hoog

Natuurexcursie Groenzoom, Ackersdijk en Groene Keijzer

Actueel 954 keer gelezen

Komende zaterdag, 18 mei, organiseert de NMP een fietsexcursie naar enkele natuurgebieden in de gemeente. We bezoeken de Groenzoom, de Ackerdijkse Plassen en de Groene Keijzer (langs de N470.) Bij deze excursie vooral aandacht voor vogels. De hele fietstocht beslaat zo'n 15 kilometer, in een rustig tempo. Het vertrek is om 9.00 uur bij het gemeentekantoor in Pijnacker aan het Oranjeplein.

Deze week is het weer nationale vogelweek van Vogelbescherming Nederland. En de maand mei is een goede tijd in het jaar om vogels te gaan kijken, omdat het broedtijd is. In mei zijn de vogels volop actief met hun zang. Zo bakenen ze hun territorium af en maken indruk op elkaar. Tijdens de excursie kunnen we horen welke geluiden de verschillende vogels maken. We zullen diverse vogels op hun nest zien zitten en met wat geluk zien we vogels met hun jongen.

Aanmelden en vertrekpunt excursie
Drie ervaren vogelkenners van NMP zullen u begeleiden bij de fietsexcursie. We stoppen op verschillende plaatsen en nemen dan de tijd om te kijken en de uitleg te horen. Neem uw verrekijker mee! Aanmelden kan tot 17 mei via activiteit@nmpijnacker.nl o.v.v. naam, telefoonnummer en aantal personen. De excursie is gratis voor leden en niet leden. Het vertrek is om 9.00 uur bij het gemeentekantoor in Pijnacker aan het Oranjeplein. Rond 12 uur eindigen we in het centrum waar de mogelijkheid is om gezellig na te genieten bij een horecagelegenheid op het plein voor eigen rekening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant