Afbeelding

Beatrixrun op pad

Actueel 3.035 keer gelezen

Een uurtje geleden is de 36ste Beatrixrun vanaf het Raadhuisplein in Pijnacker van start gegaan. Wethouder Peter Hennevanger gaf het startsein door van tien naar nul terug te tellen. Dat ging de wethouder Financien goed af.

Voorzitter Arjo Bijsterveld van de Oranjevereniging Pijnacker bedankte de burgemeester en de lokale politie voor hun inzet om de Beatrixrun te behouden. In eerste instantie leek het de laatste keer te worden omdat de regionale politie geen menskracht meer zou hebben voor het begeleiden van dit soort evenementen, maar dat bracht zo'n storm van teleurstelling en tegenstand teweeg dat de Beatrixrun gelukkig voor de komende jaren weer gered is.

Het is een prachtige happening waar mensen met een verstandelijk beperking een tochtje maken in een van de zijspannen of meerijden in een volgbus. De G-bus van Gerrit van Schie rijdt bijvoorbeeld mee. Met het huidige koude weer zit je wellicht nog lekkerder in een busje dan in een zijspan. Maar iemand zei: "Slecht weer en kou zit tussen de oren van volwassenen, kinderen hebben daar helemaal geen hinder van. Die accepteren het weer gewoon zoals het komt. Bovendien zijn ze allemaal lekker dik en warm aangekleed."

Hoe dan ook 100 motorrijders en enkele busjes met in totaal 110 passagiers met een verstandelijke beperking ging zwaaiend en lachend op weg. Ze maken een tussenstop in het AEGON-gebouw in Den Haag. Rond kwart voor vijf vanmiddag keert de stoet terug in Pijnacker voor de Engelse Lus op de Oost/Westlaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant