De bingo was een groot succes, maar werd even later overschaduwd door de vreselijke aanslagen.
De bingo was een groot succes, maar werd even later overschaduwd door de vreselijke aanslagen.

Jolanda gaat niet naar Sri Lanka

Actueel 2.872 keer gelezen

Pijnacker - Na een gezellige bingo-avond met een fantastische opbrengst begin april, konden Jolanda en Koert van Leeuwen uit gaan kijken naar een heerlijke vakantie, en bezoek aan de kindertehuizen in het door hun zo geliefde Sri Lanka.

Helaas ging er een streep door de rekening. In het paasweekend werden diverse hotels en (katholieke) kerken in het mooie land getroffen door verschrikkelijke aanslagen waarbij vele slachtoffers te betreuren waren. Zoveel leed en verdriet, onbeschrijflijk.

Slechts enkele dagen later werd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgegeven. Daardoor kon het stel niet anders dan de reis, die gepland was voor eind mei, te annuleren. Terwijl de dozen met allerlei leuke spulletjes voor de kinderen en de nog lege koffers al klaar stonden.

Jolanda: "Het is wel heel dubbel allemaal. Ergens zijn we opgelucht dat de knoop is doorgehakt want we leefden al enkele dagen in twijfel: ons hart zei 'Gaan!' maar ons verstand zei 'Niet doen!'. Het negatief reisadvies gaf uiteindelijk de doorslag. We leven heel erg mee met de bevolking en vooral met onze vrienden en de kinderen in de tehuizen. Gelukkig hebben we inmiddels berichten ontvangen dat iedereen veilig en OK is. Vergeleken met de hele situatie en het leed in Sri Lanka stelt het annuleren van onze vakantie natuurlijk niet veel voor. We wachten de situatie verder af en zullen beslist nog wel een keer naar Sri Lanka gaan als alles weer veilig is."

Afgelopen 5 april hebben Jolanda en Koert nog een zeer geslaagde bingo-avond in de kantine van DSVP georganiseerd. Jolanda: "Niet alleen was de avond zelf zeer gezellig en is er weer een recordbedrag opgehaald, wij werden ook nog eens enorm verrast toen John van DSVP de microfoon nam. In een voor ons ontroerende speech sprak hij zijn bewondering uit voor onze inzet voor de kinderen in de tehuizen, iets dat wij overigens heel gewoon en logisch vinden. John noemde ons 'een voorbeeld voor vele anderen'. Vervolgens overhandigde hij ons een net met zes voetballen en vier vaantjes, bestemd voor de kinderen in de weeshuizen. Dit alles raakte ons best wel en we stonden er met kippenvel naar te luisteren. Grandioos! Jammer dat we de ballen nog niet aan de kinderen kunnen uitreiken, maar dat gaat zeker zeker nog wel een keertje gebeuren!"

De autoriteiten in Sri Lanka waarschuwden vandaag voor nieuwe aanslagen. Daarbij worden mogelijk een busje en extremisten vermomd als militairen ingezet, meldt de NOS maandag. Veel toeristen zijn inmiddels geëvacueerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant