Vivace, hier op archieffoto, viert zondag het 25-jarig bestaan met een viering die wordt geleid door ‘oprichter’ pastor Michel Hagen.
Vivace, hier op archieffoto, viert zondag het 25-jarig bestaan met een viering die wordt geleid door ‘oprichter’ pastor Michel Hagen.

Middenkoor Vivace viert zondag 25-jarig bestaan

Actueel 1.420 keer gelezen

Het 'middenkoor' Vivace van de RK Joannes de Dooperkerk bestaat 25 jaar. Zondag is er een feestelijke viering op een 'christelijke' tijd – tien uur in de morgen – met als voorganger pastor Michel Hagen die een kwart eeuw geleden aan de wieg van het koor stond.

Het koor telt ruim veertig zangers en zangeressen. Ongeveer een vierde deel daarvan was er 25 jaar geleden al bij en sommigen hopen er over 25 jaar ook nog bij te zijn, zoals Sylvie Stroeve. Ze vindt de repetitie iedere dinsdag nog steeds een heerlijk uitje. De volgende personen zijn al 25 jaar lid of bijna 25 jaar. José Haket, Tom Langelaan, Annie van der Burg, Bep van Dongen, Wim Langelaan, Sylvie Stroeve zijn er bij vanaf april 1994. Anneke Kester, Inge Langelaan, Marga Tijssen en Ewald Oude Luttikhuis sloten later dat jaar aan. Deze mensen worden als de jubilarissen gezien. We hebben hen een aantal vragen voorgelegd: waarom ben je lid geworden, wat betekent het koor voor jou, hoe heb je het 25 jaar uitgehouden, wat maakt het koor zo bijzonder, hoe lang ga je nog door en wat vind je het mooiste muziekstuk? Ze vinden samen zingen allemaal heerlijk.

Marga Tijssen ging destijds bij het koor omdat het afleiding was in een tijd dat ze mantelzorger was voor haar vader. Voor Wim Langelaan was het een logisch vervolg op het jongerenkoor Revival waar hij nota bene ook nog zijn eveneens zingende vrouw José had leren kennen. Zingen schept een band tussen mensen. De jubilarissen vinden het allemaal prachtig om onder leiding van een bezielde dirigent met engelengeduld – Job Duijndam – en een gedreven organist/pianist – Gerard Bart – lastige meerstemmige muziek in te studeren, net zo lang tot het klopt en het ook nog heel behoorlijk klinkt. Favoriete liederen zijn: A Clare Benediction van John Rutter, Ave Verum van Karl Jenkins, de Messe in C van Anton Bruckner, Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré en Verleih uns Frieden van Mendelssohn. Een punt van zorg is wel de stijgende gemiddelde leeftijd. Het middenkoor is bijna pensionadokoor. De hoop is gericht op verjonging. Heel spijtig is dat vorig jaar voor het eerst twee koorleden overleden: Joep Verbakel en Jan van Adrichem. Het koor vergeet hen niet. Terug naar de zilveren jubilarissen. Ze gaan door. "Ik ga door tot ik de trap naar het koor en het orgel niet meer op kom", zegt Anneke Kester. "Zo lang mijn stem het doet", zeggen Marga Tijssen, Bep van Dongen en de grote regelaar Annie van der Burg. "Ik ga door totdat mensen zeggen dat het geen gehoor meer is wat er uit mijn mond komt", aldus voorzitter José Haket-Van Schie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant