De jeugd komt volop aan bod.
De jeugd komt volop aan bod.

Pijnackerse Wielerdag blijft in het oude dorp

Actueel 957 keer gelezen

De laatste paar jaar is de Ronde van Pijnacker 'terug in het oude dorp'. Twee jaar geleden was de start/finish in de Stationsstraat. Vorig jaar was de Julianalaan het epicentrum, pal voor de Openbare Bibliotheek. Daar werd het een dolle en gezellige boel. "Het was een groot succes en we waren ook buitengewoon te spreken over de medewerking van de mensen die er wonen. Geweldig. Iedereen was positief en de mensen zorgden er zelf voor dat het parcours helemaal autovrij was", aldus voorzitter André Remmerswaal.

Dré vertelt dat de Ronde van Pijnacker dit jaar wordt gehouden op zaterdag 17 augustus. Vanaf half elf tot in de avond komen allerlei categorieën aan bod: amateurs, amateurs B, elite, uiteraard de trimmers maar ook de jeugd. Niet alleen de Dikke Banden Jeugd maar ook twee officiële jeugdcategorieën. Vorig jaar is daarmee gestart, speciaal om ons jeugdige talent Nick Brand aan het werk te kunnen zien in zijn en ons eigen dorp. Dat was een succes: Nick betaalde het comité terug met een fraaie overwinning. Dat was dus op het parcours Julianalaan, Stationsstraat (linksaf), Kerkweg en Prins Bernhardstraat, het korte straatje dat weer terugvoert naar de Julianalaan, waar dus de startstreep en de eindstreep worden gesitueerd. "Het is een vrij kort en zwaar parcours. De renners vonden het in Pijnacker-Noord prettiger maar daar is door de vele hoge drempels een wielerkoers onmogelijk geworden. Het parcours in het oude dorp bestaat volledig uit steentjes. Dat is wat anders dan glad asfalt. We hebben dus nog een echt ouderwets criterium in huis. Het is nog net geen rondje om de kerk. We gaan vijftig meter voor de Dorpskerk en de herbouwde scheve toren linksaf", aldus André die er nog op wijst dat er vorig jaar allemaal sterke winnaars waren. Mede door het zware parcours dus.

"Een pannenkoek wint in Pijnacker niet." De organisatie is druk bezig met de sponsorwerving en andere voorbereidende werkzaamheden. Grotendeels is het team hetzelfde als vorig jaar. Alleen Judith Bukman heeft wegens andere drukke werkzaamheden moeten afhaken. Voor haar in de plaats is Paul Barendse aangetreden. Paul doet samen met André en zijn broer Kees Remmerswaal het merendeel van de sponsorwerving. "We hebben vorig jaar een goed jaar gehad en wat geld kunnen overhouden voor dit jaar. Over een paar jaar bestaan we 65 jaar en dan willen we er toch weer iet bijzonders van maken en bijvoorbeeld een koers met oud-profs achter dernies aan het programma toevoegen."

Het belangrijkste van alles is dat het een gezellige happening wordt voor en door de inwoners van Pijnacker-Nootdorp en omgeving. De koersen van De Dikke Banden en de trimmers van onder en van boven de 45 lentes blijvend altijd heel belangrijk. "Het is leuk voor al die gasten om hun eigen dorp te rijden – de meesten rijden maar een paar wedstrijden, in Pijnacker en in Nootdorp – en voor het publiek zijn dat de mooiste koersen. Ze duren niet zo lang en ze zien voortdurend vrienden en bekenden fietsen. Dus de trimmers houden we er altijd bij. En de Dikke Banden-koersjes ook. Daar staan de talenten op en daar krijgen jongens en meisjes de inspiratie om aan wielrennen te gaan doen. Gewoon door te ondervinden hoe leuk het is."

André is zelf ook nog steeds een groot liefhebber. Altijd is hij blijven fietsen temidden van zijn drukke tijdrovende werk bij De Viergang. Binnenkort krijgt André meer tijd voor de fiets. Samen met partner Mayo stapt hij er uit. De aandelen zijn overgenomen door Sjors van der Quast en Frank van der Meer die met z'n tweeën verder gaan met De Viergang. Dré blijft nog wel mede-eigenaar van het pand en dus zal hij nog wel in beeld blijven voor onderhouds- en beheerwerk. André heeft een loslatingsproces van anderhalf jaar doorgemaakt. Het is wel zijn levenswerk dat hij vaarwel moest zeggen. Het loslaten van de Pijnackerse Wielerdag, daar is André nog lang niet aan toe. "We gaan er weer een mooie dag van maken!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant