Afbeelding

Inzamelactie voor AED op Gentiaan

Actueel 1.741 keer gelezen

Nootdorp - Zondag ging er een reanimatiemelding door Nootdorp in de wijk "Achter het Raadhuis". Er moest een AED worden opgehaald op de Spirea en naar het adres van de melding worden gebracht voor een reanimatie. Hoe de reanimatie is afgelopen was bij het schrijven van dit artikel niet bekend. Maar na het zien van de melding en de constatering dat er slechts één openbaar beschikbare AED in de hele wijk "Achter het Raadhuis" is, werd bij een wijkbewoner het idee gestart om nog een AED in deze wijk te gaan krijgen.

Via de website van de organisatie BuurtAED.nl, die samenwerkt met de Hartstichting en Philips, welke als leverancier de AED levert, is er op Tweede Paasdag al een donatieactie gestart voor een AED.
De BuurtAED, opslagkast, montage en 5 jaar onderhoud kost na een donatie van Philips van 1100 euro nog zo'n 1600 euro, wat bijeengebracht moet worden binnen 30 dagen.De mogelijke locatie van deze BuurtAED zal worden op de Gentiaan, wat een centrale plek is in de wijk.

Via de Buurtapp van de Gentiaan is een oproep gedaan om deze actie te steunen en zijn er al verschillende donaties binnengekomen. Maar dat is nog niet voldoende om het hele bedrag bij elkaar te krijgen. Van bewoners uit de omliggende straten wordt ook gevraagd om deze aktie te ondersteunen, zodat een BuurtAED ook daadwerkelijk zal worden geleverd en  geplaatst. De actie is heel veilig: wanneer het benodigde geld niet op tijd binnenkomt, zullen alle donateurs hun geld weer teruggestort krijgen. Ook meedoen? Zoek de actie op via deze website.

Wilt u meedoen met deze actie, maar kunt u niet via de website een bijdrage doneren, neem dan contact op met Roel Schmitz (e-mail: roel.schmitz@ziggo.nl, 06-25360879). Hij zal dan verder contact opnemen om afspraken te maken over het doen van een bijdrage.

Info van BuurtAED.nl
Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant