Afbeelding

Pijnackers bedrijf finalist in Innovatie Challenge Nouryon

Actueel 2.529 keer gelezen

Pijnacker - Een innovatief product van het Pijnackerse bedrijf Arenal PCS heeft het gehaald tot de finale van een wereldwijde Innovatie Challenge van Nouryon (voorheen Akzo Nobel Specialty Chemicals) in samenwerking met Unilever. 160 deelnemers uit meer dan 30 landen streden om de winst in vijf verschillende disciplines in de Chemische Industrie en Arenal zit bij de laatste 13 finalisten.

Arenal is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van innovatieve meetapparatuur op basis van ultrasoon geluid en wil, met hulp van cloud oplossingen en chemometrie, bestaande fabrieken in de wereld optimaliseren en veiliger maken. Tevens is een keuze voor energiebesparing, reductie waterverbruik, CO2 en grondstoffen mogelijk.

Arenal speelt hierbij in op de behoefte van de chemische industrie voor een meer circulaire industrie, waarbij het gebruik van duurzame energie en grondstoffen wordt aangemoedigd en de kwaliteit van de producten wordt verhoogd. Door deze veranderingen door te voeren in de productieprocessen, dient het proces nauwkeurig te worden geregistreerd, zodat veranderingen in het proces direct worden opgemerkt. Met hulp van de sensoren van Arenal is dat mogelijk: iedere volledige meting duurt niet langer dan een duizendste seconde en geeft relevante informatie over de toestand in het productieproces, waaronder de concentratie van de chemicaliën, de dichtheid, temperatuur en stromingssnelheid. Door het koppelen van sensoren op verschillende meetpunten in het proces aan een dataverwerkingsunit is meer informatie beschikbaar dan de som van de informatie van de individuele sensor zelf. Dat maakt het concept van Arenal uniek.

 Met bestaande producten is Arenal al marktleider in de mijnbouwindustrie bij het vervangen van radioactieve voor ultrasone dichtheidsmeters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant