Nootdorp maakt zich op voor oergezellige Koningsdag 2019
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Foto: Frank Brugman
Foto: Frank Brugman

Nootdorp maakt zich op voor oergezellige Koningsdag 2019

  •   929 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Koningsdag (dit jaar op zaterdag 27 april) zal weer plaatsvinden op het speciale evenemententerrein rond de speeltuin aan de Wolverlei.

De bekende onderdelen van het programma zullen niet ontbreken: de kinderkleedjesmarkt, springkussens, waterballen lopen op de vijver, Pannavoetbaltoernooi, optredens door Harmonie Nootdorp, Shantykoor "Schiehaven", DJ Marsie, De Band D.I.S.C.O. en andere lokale artiesten op de podia, eten en drinken. Ook Scouting Nootdorp en Sportstudio Sansi zullen weer van de partij zijn.Nieuw dit jaar voor de kinderen is het Bungeejump Trampoline springen. Koningsdag wordt altijd erg goed bezocht door een groot aantal mensen (klein en groot, jong en oud). Zo zullen bewoners van verzorgingshuis Veenhage worden opgehaald en naar het evenemententerrein worden gebracht om het evenement te kunnen bezoeken.

Sport, spel en kleedjes
Al vanaf 8.30 uur zijn de kinderen welkom met hun kleedje en koopwaar om het allerbeste plekje uit te zoeken op de kinderrommelmarkt, die zich uitstrekt over de Wolverlei, Pinksterbloem en langs de oevers rondom de vijver. (alleen toegestaan: Wolverlei, Zwanenbloem, Zonnedauw, Kaardebol, Kievitsbloem en Orchidee). Direct na de opening mag de verkoop beginnen. Houd er rekening mee dat verkoop van eten en drinken zonder vergunning niet is toegestaan (ook niet vanuit een tuin). Dit geldt ook voor commerciële verkoop.

Dit jaar is er ook weer het Nootdorpse Pannavoetbaltoernooi. De strijd om de Pannavoetbal trofee is in een aantal jaren uitgegroeid tot een evenement waar veel Nootdorpse jongens en meisjes naar uitkijken. Ook dit jaar zijn er diverse leeftijdscategorieën waarvoor je je op Koningsdag zelf kunt aanmelden (zie programma). De Kids Art Factory is er ook weer bij. Dit is een grote tent waar kan worden gespeeld met diverse spellen, en ook kan worden geknutseld. Zo zijn er kleurenplaten te kleuren en klompjes te beschilderen. Scouting Nootdorp is aanwezig met een touwbrug en Korfbalvereniging Lynx staat op het veld ernaast...

Programma op en rond het hoofdpodium
De opening zal gedaan worden door voorzitter Kees van Dorp om 10.30 uur. Direct erna zal de Nootdorpse Harmonie het programma vervolgen met het traditionele koffieconcert. Voor iedereen is er gratis koffie, thee, limonade en Oranjebitter. Na de Harmonie volgt een optreden van het Shantykoor Schiehaven en na het Shantykoor maken we het podium vrij voor Dansstudio Sansi met een Zumba demonstratie. Schudden met die billen! Simone Perchel is ons lokaal talent en ze zal ons verder in de stemming brengen van deze oergezellige Koningsdag. Tussen de optredens door Party DJ Marsie. Hij draaide vorig jaar op Koningsdag, het Zomerterras en het NootPoP-festival de sterren van de hemel en dit jaar verrast hij ons weer. De Party DJ wist Oranjevereniging Nootdorp te overtuigen om wederom voor hem te kiezen en Nootdorp gek te maken met zijn muziek.

De hoofdact van de middag is na het eerdere succes van vorig jaar de 9 koppige LIVE band D.I.S.C.O., die de lekkerste disco- en danceclassics gaan spelen. D.I.S.C.O. is meer dan alleen een band. Zij vangt de authentieke power van de beste jaren in de dansmuziek. Ieder nummer is een absolute klassieker, zodat we verzekerd zijn van alle favoriete dansnummers uit de gouden periode van de discotheken, all night long. Laten we ons onderdompelen in de tophits en genieten van energieke, positieve sfeer. Hoor echte instrumenten. Gespeeld door mensen van vlees en bloed! Kortom deze sterke disco danceclassics coverband zal ons omver blazen door 9 man/vrouw. Kom allen kijken en luisteren! Namens de Oranjevereniging, vrijwilligers en alle artiesten wensen wij u een heel gezellige en vooral ook zonnige Koningsdag toe! Ik hoop dat jullie ook al zin krijgen in Koningsdag 2019?

Tot 27 April, want dan gaan we los! Groetjes Sissy Buitelaar en het Koningsdag Team.

De inwendige Nootdorper
Tijdens Koningsdag zal en mag het ons nootdorpers niet ontbreken aan een hapje en een drankje. De gehele dag van 9.00 tot 18.30 uur komt u niets te kort aan koffie, thee, frisdrank en wijn. Maar ook de biertap zelf zal vakkundig worden bediend. Bedenk wel; het blijft alleen feest als iedereen verantwoordelijk om gaat met alcohol. Ook wij weten straks van NIX! Uw lunchpakketje kunt u gerust thuis laten, want onze hotdogs, hamburgers en saté zullen iedereen weer goed smaken. Om het feest voor de jongsten compleet te maken hebben we kraampjes met suikerspinnen, poffertjes en ijs.  De kinderen kunnen zich vermaken op de springkussens, zich laten schminken. Op het kleine podium is er afwisselend de mogelijkheid om naar de poppenkastvoorstelling te kijken of naar de Mini-DJ te kijken en luisteren.

Veiligheid
Net als andere jaren vraagt de organisatie speciaal aandacht voor de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers. Het terrein moet goed bereikbaar blijven voor alle hulpdiensten in geval van een calamiteit (brand, ongeval of medische noodzaak). Het evenemententerrein wordt voor ieders veiligheid afgezet met hekken, zodat er een wandelgebied ontstaat waar iedereen veilig rond kan lopen. Ieder jaar wordt de ruimte voor de hekken 'tijdelijk' gebruikt als parkeerplaats door ouders die spullen wilden uitladen voor de kinderrommelmarkt. Deze situatie levert gevaar op in geval van een calamiteit. Parkeer daar dus geen auto of fiets! Ook niet heel eventjes. De organisatie zal u daarom aanspreken indien u parkeert op een plaats die uit veiligheidsoverwegingen vrij moet blijven. Wij verzoeken u hieraan gehoor te geven en niet boos te worden op vrijwilligers die handelen in het veiligheidsbelang van u en uw kinderen.

Donateurs
Ook dit jaar kunt u weer bijdragen aan en delen in de feestvreugde door deel te nemen aan de donateurkaartenloterij. De Oranjevereniging dankt u bij voorbaat voor uw steun. Tijdens onze verschillende evenementen zijn er nog kaarten te koop. Tijdens Koningsdag is dat bij de muntenverkoop bij het grote podium. De uitslag van de loterij vindt u na NootPoP (8 september) op onze website www.oranjeverenigingnootdorp.nl.

Social media
Al meer dan 2000 Nootdorpers volgen de Oranjevereniging op Facebook. Wil je tot op het laatste moment op de hoogte blijven? Neem dan ook eens een kijkje op Facebook en word vriend van de Oranjevereniging Nootdorp. Ook op de eigen website staat nadere informatie over de evenementen en mogelijke wijzigingen in het programma. Neem gerust een kijkje op de website: www.oranjeverenigingnootdorp.nl of op Facebook: www.facebook.com/OVNootdorp

*De organisatie en haar vrijwilligers
De Oranjevereniging Nootdorp is een levendige vereniging met veel gezelligheid. De mensen vinden het leuk om een feest te organiseren en beleven daar samen veel plezier aan. Vind je het leuk om mee te helpen? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor Koningsdag 2019, bestuurslid, organisatoren voor het Zomerterras en NootPoP. Stuur een email naar vrijwilliger@oranjeverenigingnootdorp.nl. Alvast bedankt.

Van de voorzitter
Koningsdag 2019 staat voor de deur. Die van 2018 staat nog goed op mijn netvlies, want het was eindelijk weer eens een redelijk mooie dag in vergelijking met de sombere en koude Koningsdagen van de paar jaar ervoor. Een beetje redelijk weer brengt al snel veel mensen op de been in Nootdorp en dat is waar Oranjevereniging Nootdorp het voor doet. Een feest waar veel mensen van kunnen genieten, van klein tot groot, van jong tot oud. In Nootdorp is er voor ieder wat wils en hoef je niet het dorp uit om een leuke Koningsdag te hebben. De organisatie is alweer een aantal maanden bezig om een leuk programma in elkaar te zetten en kunnen niet wachten dat het Koningsdag wordt. Heb jij er ook zo'n zin in? Kom gezellig met familie, vrienden en/of kennissen om samen te genieten. In deze nieuwsbrief lees je er alles over.

Om alles voor Koningsdag, maar ook voor andere evenementen georganiseerd te krijgen, hebben we wel organisatoren en vrijwilligers nodig. Voor de continuïteit naar de toekomst zien we graag dat jij je aanmeldt om vrijwilliger of organisator te worden voor een van onze evenementen. Wil je meehelpen met Koningsdag, heb je ideeën, wil je organiseren of gewoon meehelpen, stuur een berichtje naar vrijwilliger@oranjeverenigingnootdorp.nl. Wel doen, want we doen het voor elkaar, maar moeten het ook doen met elkaar.

Een ander zeer belangrijk onderwerp is veiligheid. Zeker bij Koningsdag zien we iedere jaar weer mensen die niet goed nadenken en zo potentieel de veiligheid van zichzelf en anderen in gevaar kunnen brengen. Parkeren voor wegafsluitingen (ook eventjes is te lang) of parkeren op stoepen, waardoor hulpdiensten er niet meer door kunnen. Doe het a.u.b. niet en zorg dat het evenemententerrein, maar ook de omliggende wijk goed bereikbaar blijft. Niemand wil het op zijn/haar geweten hebben dat er iets ergs gebeurt en dat door jouw schuld hulpdiensten er niet bij kunnen komen.

Zet 27 april alvast in je agenda om naar Koningsdag in Nootdorp te gaan en spreek met anderen af om samen te gaan. Laten we er met elkaar weer een fantastische mooie en leuke Koningsdag van maken en geniet ervan.

Tot de 27e

Kees van Dorp

Voorzitter Oranjevereniging Nootdorp


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>