Saskia won de eerste prijs en houdt nu een eigen expositie bij Nootenboom. Het is werk is divers en bijzonder.
Saskia won de eerste prijs en houdt nu een eigen expositie bij Nootenboom. Het is werk is divers en bijzonder.

Saskia Koot exposeert bij Nootenboom

Actueel 687 keer gelezen

Nootdorp - Vorig jaar besloot Saskia Koot haar passie fotografie weer op te pakken. Ze volgde een cursus en bleek een natuurtalent. Haar carrière als fotografe belandde in een stroomversnelling.

"Ik kreeg de smaak meteen te pakken en dacht stiekem al aan een expositie. Van autobedrijf Nootenboom kreeg ik een mailtje of ik het leuk vond om met tientallen andere fotografen te exposeren in de showroom aan de Oudeweg", vertelt ze. Zo gezegd, zo gedaan. "Ik werd tot mijn verrassing - en ook nog eens in de categorie professionals - uitgeroepen tot winnaar. Dat was natuurlijk al een hele eer, maar ik kreeg ook nog eens de mogelijkheid om zelfstandig te exposeren bij Nootenboom. Hoe ze dat aanpakken is overigens echt zo leuk. Ze zijn zo betrokken. Dat mag wat mij betreft echt in de krant en weleens gezegd worden!"

In de expositie van Saskia is een keur aan werk te zien. "Bijvoorbeeld documentairefotografie", vervolgt ze. "Zo heb ik Arjan, de beheerder van parkeergarage Ackershof bereid gevonden om hem fotograferen. Dat is een heel bijzondere serie geworden die 'na sluitingstijd' heet." Zwart wit-beelden (die de voorkeur van Saskia hebben) sieren de wanden, maar ook kleur. "Je moet eigenlijk zelf gewoon even komen kijken", luidt het advies van de Nootdorpse. Kijk ook op zassfotoos.nl of volg zassfotoos op Instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant