Vrijwilligers zijn er wel, maar niet en nooit genoeg.
Vrijwilligers zijn er wel, maar niet en nooit genoeg.

Bestuur Jeugdland zoekt nieuwe vrijwilligers

Actueel 1.279 keer gelezen

Pijnacker - Het zijn moeilijke tijden voor de vrijwilligersorganisaties in onze gemeente. Onlangs kwam naar buiten dat de Stichting Intocht Pijnacker ermee stopt, omdat zij niet genoeg hulp kan krijgen bij de organisatie van de intocht van de sint. Ook Jeugdland vraagt elk jaar om vrijwilligers gedurende de speelweek in de laatste week van de vakantie.

Dat lukt over het algemeen nog wel, al zijn er nooit genoeg. "Mede om die reden heeft de organisatie vorig jaar besloten om het aantal deelnemers te begrenzen. Ook in 2019 worden er bij 't Moortje maar 1250 kaarten te koop aangeboden. D.w.z. dat er dan zo'n 140 man/vrouw vrijwilligers per dag aanwezig zouden moeten zijn. Dit zorgt voor rust en veiligheid", zegt Henny Antonissen. "Dit jaar komen daar nog wat vrijwilligersoproepen bij. Voor de afdeling Knutselen zoekt Jeugdland een enthousiast persoon om samen met een duo-baan collega de afdeling te leiden. Denk daarbij aan leuke creatieve knutselideeën aandragen voor zowel jongens als meisjes."

"Gedurende de week leiding geven aan de afdeling en de planning maken, activiteiten verdelen per tafel met leiding en in samenwerking met het bestuur de bestelling plaatsen. Dit jaar doet Roos van der Meijden het voor het laatst, haar 20ste keer. Roos zit ook in de organisatie van de Verbeelding en deze twee activiteiten vallen te dicht op elkaar. Haar collega Felicia blijft gelukkig nog, maar zou graag weer een maatje hebben. Alex, één van onze houtbranden en figuurzagen begeleiders, is klaar met z'n studie en kan niet garanderen dat zijn toekomstige baas hem van de zomer een weekje vrij geeft. Ook daar kan dus een 'gat' vallen. Bij dezen dus een oproep aan alle creatieve figuren in de gemeente die best een weekje samen met andere enthousiastelingen productief en gezellig bezig willen zijn. 'Jeugdland-dagen' lopen van 8.30 tot ongeveer half 5. Komende Jeugdlandweek kunt u een week meelopen om te kijken of het bevalt."

"Daarnaast zijn er binnen het bestuur de afgelopen jaren wat veranderingen. Door persoonlijke omstandigheden voor de een en werk van een ander bestuurslid komen er twee plaatsen vrij binnen het bestuur. De taken binnen het 5- koppige bestuur worden gelijkelijk verdeeld, naargelang hun beschikbare tijd en capaciteiten. Beslissingen worden altijd in consensus genomen, iedereen draagt gelijke verantwoordelijkheid. Het bestuur zoekt met name iemand die wat taken van de secretaris over kan nemen. Deze persoon hoeft niet perse de hele dag aanwezig te zijn gedurende de week. Daarnaast zoekt men een mee-doener/denker die wel elke dag vanaf 7 uur 's morgens aanwezig kan zijn. Zijn/haar taak is flexibel, werk zien, inspringen waar nodig, begeleiden etc", aldus Henny. Mocht u interesse hebben en meer informatie willen, neemt u dan contact op met Henny: 06-52104365.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant