Natasja de Vroome en Sjors van der Quast zijn er al helemaal klaar voor. (foto: Roos Haitsma)
Natasja de Vroome en Sjors van der Quast zijn er al helemaal klaar voor. (foto: Roos Haitsma)

Tobbedansen van een hoge schans bij grote vijver in Pijnacker Noord

Actueel 5.463 keer gelezen

Haal je verkleedkostuum maar uit de kast, want op zondag 14 juli van 13.00 tot 17.00 uur kun je bij de vijver in Pijnacker Noord gezellig met familie en vrienden tobbedansen. Tobbedansen is een bekend onderdeel van het TROS-programma 'Te land, ter zee en in de lucht'. De enige echte Johan Vlemmix zal het startschot verrichten. Het evenement is een initiatief van Team4Talent en de Viergang.

Hoe werkt het precies: bouw een snelle, mooie tobbe, glijdt er met maximaal drie personen mee van de schans af en sjees door of op het water tot je bij de bel bent. Mooie prijzen zijn er te behalen voor 'de snelste bij de bel', 'de meest originele tobbe' en 'de pechvogels'. De verwachting is dat de schans wel tien meter hoog wordt! Op de dag zelf worden de tobbes door een jury gekeurd. Als de tobbes voldoen aan alle veiligheidseisen mogen zij van de schans. Er mogen maximaal drie personen met de tobbe van de schans, waarvan minimaal een meerderjarig persoon.

Volgens Sjors van der Quast van sportcentrum de Viergang is het tijd om weer te gaan bouwen. Met veel plezier heeft het dorp een aantal jaren de mooiste creaties gemaakt met een 12 inch-fiets als basis: "Ik kan niet wachten om badkuipen, piratenschepen en andere tobbes de vijver in te zien glijden. Creatief zijn ze hier wel", zegt hij lachend. Ook ouder- en kindcombinaties zijn meer dan welkom. "Hoe gaaf is het om met je moeder of vader een tobbe te bouwen? De voorpret alleen al is het waard'", zegt Natasja de Vroome van Team4Talent die tevens de MudMakers mede organiseert.

Op het tobbedansen-event zijn een hoop enthousiaste toeschouwers meer dan welkom; er zijn voldoende zitplekken om het spektakel op het water te aanschouwen. Natasja: "Iedereen is welkom, er zijn leuke side-events en de dj draait voor ieder wat wils. Alle ingrediënten zijn aanwezig dat dit weer een spectaculair evenement wordt." De belangrijkste voorwaarden om deel te kunnen nemen op een rijtje: minimum leeftijd vanaf 8 jaar en zwemdiploma verplicht. Kosten zijn 25 euro per team.

Houd bij het maken van de tobbe rekening met het volgende: De tobbe/constructie is maximaal twee meter breed, maximaal drie meter lang en maximaal anderhalve meter hoog. De tobbe mag geen scherpe randen bevatten die de baan kunnen beschadigen of de deelnemers kunnen verwonden. Na inschrijving krijgen de deelnemers de volledige bouwinstructie voor de tobbe per mail toegestuurd. Aanmelden kan via: tobbedansen@team4talent.org of schrijf je rechtstreeks in op de Facebookpagina: Team4Talent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant