[Ingezonden] Verkeersdrama in Delfgauw
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Ingezonden

Verkeersdrama in Delfgauw

  •   6183 keer gelezen   Actueel

Graag wil ik het volgende onder de aandacht brengen om bewoners van Pijnacker en Delfgauw te attenderen op een wegafsluiting die behoorlijke impact heeft op de verkeersstromen in onze gemeente.

Sinds maandag is de weg van Delfgauw naar Pijnacker, de Delftsestraatweg, afgesloten voor doorgaand verkeer. De afgelopen dagen heeft Delfgauw dan ook mogen 'genieten' van gefrustreerde automobilisten die tot hun verrassing moesten omkeren en de omleidingsroute zouden moeten volgen door Emerald en over de N470 richting Pijnacker.

Menig automobilist keert ter hoogte van Vrijenban en velen verwachten dat de omleidingsroute door(!) Vrijenban zou lopen (doodlopende straat), omdat een verkeersbord verkeerd geïnterpreteerd wordt door bestuurders. Dinsdag heeft er de hele dag een verkeersregelaar op dit punt gestaan om mensen uit te leggen dat de weg afgesloten is. Echter, navraag bij de betreffende regelaar gaf aan dat hij in de veronderstelling is dat de omleiding over de Schimmelpennick van der Oyeweg is.

Zelfs een Connexxion bus wist op dinsdag rond 18.00 uur niet dat de weg afgesloten was en kwam tot stilstand bij de werkzaamheden op de nieuwe rotonde van de Komkommerweg. Daar de bus niet veel ruimte had om te keren, leek de buschauffeur verbaasd te zijn in de situatie waarin hij was beland. Overigens zijn de bushaltes langs deze route wel tijdelijk gesloten, dus Connexxion is wel degelijk op de hoogte, zoals ook op de website te lezen is.

De overlast voor de Vrijenban en Oud-Delfgauw is groot, daar menig vrachtwagen met combinatie in de Vrijenban probeert te keren, vervolgens door de Schimmelpennick probeert de weg naar Pijnacker te vinden.

Na bellen met de gemeente hebben deze nog geen acties uitgevoerd om de situatie te verbeteren, noch heeft de uitvoerder van de afsluiting aangegeven de verkeerschaos onder controle te hebben. Na enkele telefoontjes met de uitvoerder is er nog geen verbetering in communicatie naar de automobilisten, anders dan de medewerker die op het afsluitpunt weet uitlegt dat de weg afgesloten is.

Wij wachten vandaag weer af of er verbetering is in de communicatie naar de automobilisten. Tot die tijd kunnen wij 'genieten' van kerende en verdwaalde chauffeurs. De weg zal naar verwachting vrijdagmiddag om 16.00 uur weer open zijn.

Jörgen, Delfgauw


NB. Een andere bewoner van Delfgauw meldt telefonisch aan onze redactie dat de bestuurder van een ambulance met loeiende sirenes helemaal is verdwaald door de slechte communicatie ter plekke.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>