Stephan Molier heeft een oneindige stroom aan ideeën
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Stephan met 'Bankier van de dood'.
Stephan met 'Bankier van de dood'.

Stephan Molier heeft een oneindige stroom aan ideeën

  •   381 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Creatieve mensen vind je overal. Ook in Pijnacker-Nootdorp zijn kunstenaars actief op ieder gebied: schrijvers, beeldhouwers, muzikanten, fotografen, schilders en nog veel meer. Hoe leuk is het om een kijkje te nemen in het leven van één van die kunstenaars? Lees hier het verhaal van Stephan Molier, schrijver.

"Nu zit ik in een periode dat het lekker gaat. Dan zit ik achter mijn bureau en denk ik: ik ga het gewoon doen", zegt Stephan Molier (31). "Ik heb altijd wel ideeën, maar vind ze alleen niet altijd goed genoeg. Het moet natuurlijk meteen geniaal zijn, haha."

"In juni 2018 is mijn eerste boek uitgekomen: 'Bankier van de dood'. Nu mag ik mezelf dus officieel schrijver noemen. Ik heb het conservatorium in Rotterdam gedaan en daarna werkte ik als songwriter. Schrijven deed ik dus al wel, maar dat waren meer poëtische teksten en korte projecten waarbij je in de studio met andere mensen samenwerkt. Eigenlijk vond ik altijd dat ik hele mooie teksten schreef, maar bij muziek luisteren veel mensen niet naar de woorden. Ik was op zoek naar een langer project voor mezelf om dan echt te kunnen focussen op de tekst en dat kan natuurlijk in een boek, daar gaat het juist om het verhaal. Mijn favoriete boek aller tijden is 'The Great Gatsby'. Het thema uit dat boek vind ik heel mooi en dat heb ik dan ook gebruikt voor mijn eigen boek. Het gaat over iemand die iets achterna jaagt dat eigenlijk al in het verleden ligt. Het is een oud verhaal, heel anders geschreven dan nu. De hoofdpersoon probeert de liefde te krijgen die allang voorbij is, maar toch gelooft hij daarin, dat vind ik heel mooi. In de zomer van 2015 ben ik begonnen met schrijven, eigenlijk out of the blue."

"Ik was een film – The Grand Budapest Hotel – aan het kijken en dat was voor mij de inspiratie om te beginnen. Toen heb ik de eerste acht hoofdstukken eruit geknald. Eerst heb ik het geraamte neergezet en daarna heb ik hulp ingeschakeld om mijn eigen schrijfstijl te vinden, de verhaallijn, en daarna heb ik er weer een jaar over gedaan om al die dingen aan te passen. Ik was zo enthousiast dat ik gewoon niet meer kon stoppen die dag. Ik heb mijn schrijfstijl echt wel moeten ontdekken en ontwikkelen. Dat zal bij mijn tweede boek nu makkelijker gaan. Ik schrijf iedere ochtend. Dan zit ik soms heel lang naar mijn pen te kijken en dan vind ik niets goed genoeg, maar dan dwing ik mezelf om te gaan schrijven en dan komt het ineens vanzelf. Mijn hersenen zijn een bijna oneindige stroom aan ideeën, soms een beetje te veel."

"Nadat het manuscript af was heb ik het niet naar uitgevers gestuurd, ik wilde het zelf uitgeven. De cover heb ik ook zelf laten maken, sterker nog: ik sta er zelf op. Ik wilde mijn eigen ding maken, alles moest gewoon uit mij komen, dat wilde ik heel graag. Toen het boek klaar was heb ik boekwinkels benaderd. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar veel winkels waren enthousiast. Inmiddels ligt mijn boek in meer dan 200 boekwinkels in Nederland en België, daar ben ik heel blij mee. Nu reis ik door het land om signeersessies te doen bij boekwinkels. Het boek wordt ook vertaald in het Engels, dan klinkt het eigenlijk bijna nog mooier. Mijn droom is om terug te gaan naar Londen en het boek daar in de winkels te krijgen. Het is toch geïnspireerd op een stukje uit mijn eigen leven toen ik daar woonde. Het is mooi om het project op die manier rond te krijgen. Mijn tweede boek komt hopelijk dit najaar uit."

"Soms zit ik nog wel in de studio om liedjes te maken, maar wel op een laag pitje. Als ik moet kiezen kies ik toch voor schrijven, dan kun je echt de diepte in gaan, ik heb kennelijk heel veel te vertellen. Ik wilde sowieso één keer in mijn leven een boek schrijven. Ik heb geen interesse meer om op een podium te staan, ik ben liever de man achter de schermen, dus eerder scriptschrijver dan acteur. Emoties kun je in muziek verwerken, maar ook in een verhaal. Op dit moment vind ik het heel leuk om te schrijven, maar wat ik over tien jaar doe? Geen idee…" Kijk voor meer informatie op www.greatscheme.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>