Martin Reitsma interviewt oud-leden Tee Set
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Leden van de Tee Set en After Tea met de Cora en Kerstin die de backing vocals deden bij een eerder optreden samen met muziekjournalist Martin Reitsma.
Leden van de Tee Set en After Tea met de Cora en Kerstin die de backing vocals deden bij een eerder optreden samen met muziekjournalist Martin Reitsma.

Martin Reitsma interviewt oud-leden Tee Set

  •   433 keer gelezen   Actueel

Delfgauw - De muziek van Delftse bands zoals Tee Set en After Tea is vandaag de dag nog steeds populair bij een grote groep babyboomers. Ook vanuit onze gemeente trokken de tieners en twens van toen naar Delft en Den Haag om deze befaamde bands te zien optreden.

Op zondag 14 april vindt er bij Stadsradio Delft tussen 14.00 en 17.00 uur een uniek radioprogramma plaats met de Tee Set en After Tealeden van toen. De presentatie is in handen van Martin Reitsma. Bekende muzikanten uit beide bands zoals Polle Eduard, Ferry Lever, Carry Janssen, Rob Plazier, Peter Seilberger en Martin Hage zullen dan aanwezig zijn in de studio. Naast vele hits van toen zal er ook livemuziek te horen zijn. Misschien zal de wereldhit Ma Belle Amie van de Tee Set uit 1970 ook live te horen zijn? Er is nog overleg gaande met oud-leden: Gerard Romeijn en Franklin Madjid of ook zij die middag aanwezig kunnen zijn.

De muziek van deze succesvolle bands komt nog regelmatig voorbij op 192 TV en op tal van 'gouwe ouwe' radiozenders. Diverse oud-leden van deze bands zijn nog steeds actief met muziek. We zien hen nog regelmatig op allerlei landelijke podia optreden. In augustus 2014 kwam een aantal oud-leden van de Tee Set nog eens bij elkaar voor een memorabel optreden bij het toen 25 jarige Delftse festival Westerpop. Het werd een prachtig eerbetoon aan onder meer Peter Tetteroo, de legendarische zanger van de band. Hoofdredacteur van deze krant: Martijn Mastenbroek deed ooit nog mee aan een talentenjacht die Peter presenteerde en waarbij beiden met elkaar op de foto gingen.

In 1966 had de Tee Set met 'Early in the morning' een eerste singlehit. ' Don't you leave', 'Please call me', 'Tea is famous', 'Ma belle amie', 'She likes weeds' en zoveel andere grote hits volgden. 'Ma belle amie' behaalde in 1970 zelfs een top vijf notering in de Amerikaanse hitparades.

Diverse leden leden van de Tee Set zagen we ook terug in After Tea, eveneens afkomstig uit Delft. Ook deze band deed het goed in de jaren zestig in de vaderlandse hitlijsten en scoorde hits zoals 'Not just a flower in your hair', 'We will be there after tea' en 'Snowflakes on Amsterdam'. Enkele leden van de band waren Hans van Eijck, Polle Eduard, Ferry Lever, Ilja Gort en Martin Hage. Ook Martin Stoelinga was betrokken bij de band. Hij wordt eveneens benaderd voor deze radioreünie.

We gaan met de bandleden terugblikken op alle successen van Tee Set en After Tea, met daarbij leuke anekdotes en veel muziek. De uitzending bij Stadradio Delft is op 14 april vanaf 14.00 uur te volgen op 106.3 FM en op 92.9 MHz op de Delftse kabel. Organisatie en regie bij Stadsradio Delft: Henk Mol.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>