De literaire voorleesavond bij boekhandel Van Atten is volgens de deelnemers voor herhaling vatbaar.
De literaire voorleesavond bij boekhandel Van Atten is volgens de deelnemers voor herhaling vatbaar.

Van Atten start boekenweek met sfeervolle voorleesavond

Actueel 647 keer gelezen

Pijnacker - Ruim twintig mensen luisterden vorige week woensdagavond bij boekhandel Van Atten naar elkaars literaire keuzes bij het spraakmakende Boekenweekthema De Moeder De Vrouw. In een sfeervolle 'huiskamersetting' lazen Els Jekel van de boekwinkel en verliesdeskundige Anne Marie Vermaat die fragmenten voor, waarna een boeiende discussie ontstond.

Het was interessant waarom iemand tot de keuze van een passage was gekomen; soms zeer persoonlijke ontboezemingen. De gekozen fragmenten waren van schrijvers als Carry Slee, Marianne Frederikson, Hans Munsterman, Van der Heijden, Anna Enquist, James Enquist, James Mc Bride, Adriaan van Dis en Maarten Biesheuvel die in zijn onlangs overleden vrouw Eva een 'tweede moeder' had gevonden.

Michiel van Atten opende de avond met het gezamenlijk lezen van het themagedicht van Martinus Nijhoff. Neerlandicus Ron Labordus zorgde voor intermezzo's middels gedichten waarvan het nog kloppende 'moederhart' van Koos Speenhof ondanks zijn dramatiek hilarisch was. Onder het genot van een drankje werd ter afsluiting nog nagepraat. Algemeen was het idee dergelijke avonden vaker te doen. Michiel van Atten beloofde in zijn dank- en slotwoord het te regelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant