Afbeelding

Onrust na nieuwsbrief Keizerskroon

Actueel 7.463 keer gelezen

Pijnacker - Ouders van leerlingen op de Keizerskroon zijn verrast door een nieuwsbrief over verhuisplannen. Directeur Esther Pleij heeft vanavond een e-mail gestuurd naar de ouders die eveneens in handen is van onze redactie.

"Gisteren heeft u in de nieuwsbrief kunnen lezen dat wij volgend schooljaar met een aantal groepen moeten uitwijken naar de Gantellaan, in de wijk Tolhek. Dit heeft bij veel ouders de nodige onrust veroorzaakt en ook veel vragen opgeroepen. Ik kan me dit heel goed voorstellen en begrijp uw onrust ook. Net als u, zijn wij ook als school niet gelukkig met dit besluit, maar weten we dat het iets is waar we niets aan kunnen veranderen. Via de mail zijn er al veel vragen gesteld en er zullen er ongetwijfeld nog meer gaan komen", zo schrijft Pleij.

"Om u verder mee te nemen in dit proces én alle vragen te beantwoorden die er zijn, was het ons plan om bij het kenbaar maken van de groepen die hier naar toe verhuizen, een ouderavond te organiseren voor de betrokken ouders en daar met elkaar in gesprek te gaan over alle ideeën, plannen etc, die er zijn om er voor de kinderen, ouders én leerkrachten een prettig verblijf van te maken. Over veel zaken hebben wij al nagedacht of gaan wij nog nadenken, wij wilden u eerst alvast aan het idee laten wennen dat er volgend schooljaar groepen elders gehuisvest worden."

"In overleg met de oudergeleding van de MR zal ik nu de afweging maken of we deze ouderavond eerder organiseren en dan voor alle belangstellenden. Ik sta hier voor open en dit zou dan wellicht op korte termijn kunnen plaatsvinden. Alle vragen en opmerkingen die nu bij mij binnen komen kan ik dan ook naar u terugkoppelen.Na het weekend zal ik u verder informeren hierover. Zoals gezegd, net als u, zijn ook wij niet gelukkig met dit besluit. Echter, wetende dat we hier niets aan kunnen veranderen, zijn wij als school voornemens om ook op deze locatie het Keizerskroon-gedachtegoed tot zijn recht te laten komen en zien wij ook hier weer mogelijkheden... Ik heb er alle vertrouwen in dat we hier met elkaar uit gaan komen", besluit de directrice. 

Een ouder benadrukt dat het al langer duidelijk was dat de school veel te klein is geworden, maar dit toch als een verrassing komt. De accommodatie in Keijzershof slaat dus noodzakelijk haar vleugels uit naar de overkant van de Klapwijkseweg, de wijk Tolhek. Ook de gemeente wordt betrokken bij deze operatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant