Afbeelding

Sint in Pijnacker stopt

Actueel 6.310 keer gelezen

Pijnacker - Stichting Sint In Pijnacker (S.I.P.) houdt op te bestaan. Het bestuur heeft onlangs besloten de stekker eruit te trekken. De stichting verzorgde 12 jaar lang, van 2007 tot en met 2018 de jaarlijkse intocht van Sint en gevolg in Pijnacker.

Het bestuur van de stichting heeft geconstateerd dat het steeds lastiger is geworden om voldoende mensen aan te trekken om de intochten in Pijnacker op een goede manier te kunnen organiseren. De afgelopen jaren waren steeds minder mensen te porren hiervoor de handen uit de mouwen te steken en ook op diverse noodkreten kwam geen tot weinig respons.

De S.I.P. heeft kwaliteit hoog in het vaandel gehad en streefde naar een professionele aanpak. De missie was om intochten te organiseren die recht deden aan de traditie, maar de deur niet dichtsloegen voor verandering. De intochten waren heel kindgericht: Sinterklaas moest en moet voor elk kind dat dat wil benaderbaar en aanraakbaar zijn. Met de speciale binnenprogramma's van een uur (waarvan de toegang altijd gratis was) onderscheidden de intochten van de S.I.P. zich van intochten in andere gemeenten. En ook daar was direct contact met de Sint en Pieten een belangrijk onderdeel. Dat werd altijd hoog gewaardeerd. En ondanks de terugloop in aantallen vrijwilligers is de S.I.P. er toch steeds in geslaagd onderscheidende intochten te organiseren, tot de wat nu blijkt de allerlaatste te zijn, de intocht van november 2018.

In 2007 nam de S.I.P. het stokje over van toneelvereniging 't Speeltoneel die de intochten van 1995 tot en met 2006 hebben georganiseerd. Het bestuur van de stichting – die nu in liquidatie is staat nog open om eventuele opvolgers naar mogelijkheden en desgewenst te adviseren en ondersteunen. Maar de mooie opdracht is teruggegeven aan de ondernemersvereniging Ackershof, de voornaamste financier van de intocht in Pijnacker. Voor het overnemen van de organisatie van huis- en bedrijfsbezoeken – een andere belangrijke activiteit van de S.I.P. is inmiddels al een nieuwe partij gevonden. Betrokkenen worden daarover via de mail geïnformeerd.

De S.I.P. dankt ook via deze weg alle particulieren, bedrijven en organisaties die mee hebben geholpen de intochten van 2007 tot en met 2018 mogelijk te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant