Dilara Gök gaat voor een duurzaam Pijnacker-Nootdorp.
Dilara Gök gaat voor een duurzaam Pijnacker-Nootdorp.

Progressief Pijnacker-Nootdorp blij met initiatief Stichting Schooldakrevolutie

Actueel 1.637 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In Nederland zijn er zo'n 7500 schooldaken waar gemiddeld 250 zonnepanelen op kunnen worden geplaatst. Dit komt neer op ongeveer 2 miljoen zonnepanelen! Veel scholen hebben al zonnepanelen, maar veel ook niet. Scholen moesten eerst toestemming van de gemeente krijgen voordat er zonnepanelen geplaatst konden worden. De fractie van Progressief Pijnacker-Nootdorp (PPN) vond dat hier verandering in moest komen.

Daarom heeft Dilara Gök namens PPN gevraagd of de gemeente alvast toestemming kan verlenen aan de schoolbesturen die nog geen zonnepanelen hebben geplaatst. Met hulp van de Stichting Schooldakrevolutie kunnen alle scholen in Nederland namelijk de komende jaren zonnepanelen aanschaffen door een landelijk leenstelsel met een zeer gunstige lening.

Dilara Gök: "Met behulp van dit initiatief worden door de scholen geen investeringskosten gemaakt, maar hebben zij wel direct profijt van de opbrengsten. Een school die bijvoorbeeld 200 zonnepanelen plaatst, bespaart zo'n 6.000 euro per jaar. Het geld dat wordt bespaard kan gebruikt worden voor andere maatregelen en verduurzaming van de schoolgebouwen binnen onze prachtige gemeente."

Bovendien is gevraagd door PPN om de schoolbesturen actief te informeren over dit initiatief door alle schoolbesturen en directeuren een brief hierover te sturen. Het college heeft toegezegd dat alle scholen binnen de gemeente toestemming krijgen om zonnepanelen te plaatsen. Ook zijn de schoolbesturen geïnformeerd over de toestemming en over de Stichting Schooldakrevolutie, zodat er zoveel mogelijk gebruik kan worden gemaakt van dit mooie initiatief binnen onze gemeente.

Progressief Pijnacker-Nootdorp is een politieke partij die is ontstaan uit GroenLinks en PvdA Pijnacker-Nootdorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant