Sabine en haar personeel dragen met de AED hun steentje bij aan het welzijn in Pijnacker-Nootdorp.
Sabine en haar personeel dragen met de AED hun steentje bij aan het welzijn in Pijnacker-Nootdorp.

Nu ook AED aan muur bij Plus Sabine Zondag

Actueel 561 keer gelezen

Pijnacker - Ook bij supermarkt Plus Sabine Zondag hangt sinds vorige week een AED. Het levensreddende apparaat is 24/7 beschikbaar voor de buurt.

"De meeste hartstilstanden vinden plaats in woonwijken, door een AED binnen zes minuten ter plaatse te hebben, vergroot je de kans op overleven aanzienlijk. Wij voelen ons mede verantwoordelijk voor het welzijn van onze inwoners, daarom vinden wij dat onze AED dag en nacht voor iedereen beschikbaar moet zijn", zo laat winkeleigenaar Sabine weten.

Ook AED-man Cees van der Ende van Evenementen EHBO Pijnacker is zeer te spreken over de actie van Sabine. Hij heeft nog meer goed nieuws: "Sinds vorige week zijn er in Delfgauw ook weer twee AED's bijgekomen welke 24 uur per dag, zeven dagen per week inzetbaar zijn. Dit door de plaatsing van de AED in een buitenkast aan het Buurthuis De Keet Vrijenban 2A en op Pauwmolen 20 te Delfgauw. Naast de AED van Sabine is er nog eentje geplaatst in Pijnacker! En wel op het pand MarQantPlus te Vossenzoom, ook 24/7 inzetbaar", aldus Cees.

De AED's zijn aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie en maken zo Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw Hartveilig. Bij een hartstilstand in de omgeving wordt een AED namelijk gebruikt door burgerhulpverleners uit de buurt. Zij krijgen een oproep en zijn vaak als eerste bij het slachtoffer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant