Afbeelding

Inventarisatie lood op speelplekken

Actueel 678 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De bodem in Nederland is een stuk schoner dan vroeger, bijvoorbeeld omdat benzine en verf geen lood meer (mogen) bevatten.

Door huishoudelijk en industrieel gebruik in het verleden komt lood op verschillende plekken voor in de bodem. Als kinderen op die grond spelen kunnen zij lood binnenkrijgen. Inname van lood kan een nadelig effect hebben op de gezondheid. Kinderen van nul tot zes jaar lopen hierbij het meeste risico. Als het onderzoek voor alle onderzochte speellocaties in het Haaglandengebied is afgerond, bepaalt de provincie de vervolgaanpak voor de speelplaatsen waar risico's niet kunnen worden uitgesloten. Hierbij sluit de provincie zoveel mogelijk aan bij het reguliere onderhoud en beheer van de speelplaats.

Speelplaatsen
In opdracht van de provincie Zuid-Holland start milieuadviesbureau Lievense vanaf 15 maart in de regio Haaglanden met een inventarisatie bij speelplaatsen. Het adviesbureau bezoekt alle locaties buiten om te bepalen of er een kans aanwezig is dat kinderen in contact kunnen komen met grond. Als er geen contact mogelijk is, dan is een vervolgonderzoek ook niet nodig.

Meer informatie
Op de website van de provincie Zuid-Holland staat informatie over lood in de bodem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant