Nootdorp helemaal klaar voor huiskamerfestival 'Nu of Noot'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Vorig jaar was er een operazangeres te gast bij 'Nu of Noot'.
Vorig jaar was er een operazangeres te gast bij 'Nu of Noot'.

Nootdorp helemaal klaar voor huiskamerfestival 'Nu of Noot'

  •   301 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Op zaterdag 30 maart wordt in Nootdorp voor de derde keer het succesvolle huiskamerfestival 'Nu of Noot' gehouden. De organisatie is in vertrouwde handen van Arnoud, Joyce, Jeroen, Hetty, Mark en Marion.

Een van de initiatiefnemers, Marion Prins, vertelt maar wat graag over het culturele evenement, dat volgens haar vooral 'kleinschalig' moet blijven. Het idee voor een 'huiskamerfestival' in Nootdorp ontstond toen Marion en Joyce het zogenoemde Stukafest in Delft bezochten. Bij het Stukafest worden studentenkamers omgetoverd tot mini-theaters waar muziek, dans, cabaret, poëzie, literatuur en theater centraal staan. "Wij wisten overigens niet dat het alleen voor studenten was, dus we behoorden niet echt tot de doelgroep", lacht Marion. "Toch waren wij allebei enorm enthousiast over het concept. We hebben het idee even een tijdje laten sudderen en uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken." Bij 'Nu of Noot' is de doelgroep heel divers en zeker niet beperkt. In totaal zijn er drie inwoners van Nootdorp bereid gevonden om hun huis open te stellen voor een optreden.

"Het maximale aantal bezoekers ligt momenteel op zo'n 75 personen. We boeken altijd een piepklein beetje over, want er kan natuurlijk altijd iemand verhinderd of ziek zijn, maar volgeboekt, is echt volgeboekt", zegt Marion. In elke woning is ruimte voor 25 personen, waar een bijzonder optreden van een half uur wordt gegeven. Daarna gaan de bezoekers weer door naar de volgende woning(en) om tot slot allemaal tezamen te komen voor een gezellige afsluiter van de avond.

Onbevooroordeeld ondergaan
Onze redactie wil natuurlijk maar wat graag weten welke huizen worden opengesteld en welke artiesten er dit jaar optreden, maar daar is Marion stellig in: "Dat is echt nog een verrassing! De locaties worden een week voor het festival bekend gemaakt en de artiesten moeten de bezoekers echt verrassen. Mensen moeten de voorstellingen onbevooroordeeld ondergaan", vindt ze. Ze noemt het voorbeeld van een operazangers die vorig jaar in een van de huiskamers te zien was. "Misschien niet direct toegankelijk voor iedereen, maar het bleek achteraf de hit van de avond te zijn. Zo zie je maar!" Toch wil ze een heel klein tipje van de sluier oplichten. "Er is sowieso altijd muziek. Dit jaar is er ook cabaret, kleinkunst en er komt een journalist vertellen over het thema van dit jaar, klein geluk!"

Aanmelden per e-mail
Opgeven voor huiskamerfestival 'Nu of Noot' kan vanaf nu. Wees er snel bij, want er kunnen echt maar 75 mensen mee. Aanmelden kan via de e-mail: nuofnootfestival@gmail.com. Geef duidelijk aan hoeveel kaartjes je wilt kopen (15 euro per persoon). Op de locaties zelf is koffie, thee en een drankje te koop. Marion benadrukt dat deelname aan het festival pas definitief is als de betaling is voldaan.

Deelnemers krijgen de locatie, de route (die makkelijk aan te lopen of te fietsen is) vervolgens opgestuurd en worden zaterdag 30 maart om 19.30 uur (liever iets eerder) verwacht in de huiskamerzaal waar het eerste optreden van start zal gaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>