Afbeelding
Edward de Lanoy

CDA: veiligheid op N470 van groot belang

Actueel 1.413 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Samen met Edward de Lanoy nam Monique de Veld-van Hassel, kandidaat voor de Provinciale Staten, poolshoogte bij de N470. Monique heeft zich vier jaar geleden ook al veelvuldig ingezet voor de veiligheid op de N470.

Voor provinciale wegen staat veiligheid voorop. Naar aanleiding van een onderzoek van onder andere Telstar Online kwam vooral naar voren, dat het gedrag van bestuurders een eerste oorzaak is bij ongevallen. Het even niet opletten op de weg of een verkeerde inschatting bij een bocht kan helaas soms leiden tot gevaarlijke situaties.

Daarnaast zijn er aanbevelingen gekomen, het is dan ook goed te horen via dat de weg op de schop gaat. Enkele maatregelen die genomen zijn door de provincie en nog worden genomen zijn reflectoren in de weg, bochten worden aangepakt, kattenogen in asfalt, verbeteren van verlichting bij rotondes en bewegwijzering komen op de juiste ooghoogte.

"De N470 wordt verder de meest duurzame weg van Nederland. Het wordt een weg, die energie kan opwekken en besparen. Er worden op dit moment proeven gedaan op het gebied van geluidoverlast in de tunnels en het asfalt. Maar ook op het gebied van 'rolweerstand' voor banden, waardoor auto minder brandstof verbruikt", weet Monique.

Monique heeft enige tijd geleden samen met ondernemers van Ruyven aan de provincie vragen gesteld over de bereikbaarheid van vrachtwagens die vanuit bedrijventerrein Ruyven in Delfgauw de rotonde op proberen te rijden. De provincie heeft hiervoor een doseerlicht geplaatst. Inmiddels is er toch besloten de huidige rotonde te veranderen naar een kruispunt met verkeerslichten, volgens Edward de Lanoy, raadslid in Pijnacker-Nootdorp.

Edward geeft aan dat er onlangs tijdens een hoorzitting is gesproken, dat er een geluidshinder is in de wijk Emerald door het ontbreken van een stuk geluidswal bij de fietstunnel. Het is daarom goed dat Monique de Veld polshoogte is komen nemen. Zij zal dit punt dan ook voorleggen aan de CDA- fractie van CDA Zuid-Holland. In de nabije toekomst zal de veiligheid van- en op de weg extra in de gaten worden gehouden. De huidige cijfers laten een lichte daling van het aantal zware ongelukken zien, maar elk ongeluk is er toch nog altijd een te veel.

Op 20 maart mag je weer naar de stembus. Deze keer om de leden van Provinciale Staten te kiezen. Zij kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Belangrijk dus. Bovendien worden op 20 maart dubbele verkiezingen gehouden: je kunt tegelijk je stem uitbrengen voor de waterschapsverkiezingen. Op internet staan diverse stemwijzers voor de Provinciale Staten verkiezingen 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant