De leerkrachten gingen uiteraard ook de bouwplaats op
De leerkrachten gingen uiteraard ook de bouwplaats op

Sterke opleiding bouw- en installatietechniek

Actueel 731 keer gelezen

Regio - Het Platform BedrijfsVakopleidingen bestaande uit de Stichting Haagbouw, Dé SchildersVakopleiding Den Haag, Leiden, Gouda, Bouwmensen-Delft en InstallatieWerk Zuid Holland bouwen samen met alle VMBO scholen Bouwtechniek en PIE in regio Haaglanden aan een sterke opleiding bouw- en installatietechniek in onze regio.

Vorige week vergaderden vrijwel alle bouwdocenten van VMBO scholen met het profiel Bouwen, Wonen en Interieur met de directies van de Bedrijfsvakopleidingen op een bouwproject van Dura Vermeer in Rijswijk. Op de agenda stonder onder andere het afstemmen van de opleiding bouwtechniek op de scholen op de eisen van de timmerman, de schilder, installateur en de metselaar anno 2019, op de eisen van de bouwbedrijven. Wat zijn de competenties voor een goede vakman of vrouw in de Bouw?

Natuurlijk gingen de docenten ook de bouw in om te kijken hoe het allemaal in de realiteit plaatsvindt. Het Platform BedrijfsVakopleidingen bestaat ruim vier jaar. De doelstelling is het vergroten van de belangstelling voor en instroom in onze vakopleidingen! We kunnen gelukkig nu al een lichte stijging stijging constateren van de belangstelling van jongeren voor een bouwopleiding. We zijn er echter nog lang niet, zo laat men weten. Kijk voor veel meer informatie over bouw- en installatietechniek op: bedrijfsvakopleidingen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant