Logo telstar-online.nl
Frank en Brent openen aanstaande zaterdag 'De buren van Delfgauw'.
Frank en Brent openen aanstaande zaterdag 'De buren van Delfgauw'.

Nieuw café in hartje Emerald: Buren van Delfgauw

  •   keer gelezen   Actueel

Oud-Berkelaren Frank Ouwerling en Brent Kunnen zijn met het smaakvolle en sfeervolle concept 'Vilter Coffee' neergestreken in de woonwijk Emerald in Delfgauw. Het tweetal start aanstaande zaterdag in de sporthal een heus café: De buren van Delfgauw!

Het idee ontstond bij Mariska van Balletschool Delfgauw, die met haar onderneming ook in de sporthal zetelt. Er stond al langere tijd een ruimte leeg en bovenal: er was helemaal geen horeca. Met de organisatie 'Samen Sterk' (Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP), Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd & Jongerenwerk Midden-Holland), is er gekeken naar een mooie, creatieve invulling van de ruimte. Over één ding was iedereen het eens: er is enorme behoefte aan een café met een maatschappelijke functie voor de wijk. Vilter Coffee heeft zijn diensten al volop bewezen met een koffiebar in Leidschendam en op events door het hele land. De keuze was dus snel gemaakt: Vilter Coffee krijgt een kans én het vertrouwen in Delfgauw!

"Momenteel leggen wij de laatste hand aan de locatie in Emerald. Het café krijgt een gezellige, sportieve uitstraling. Er hangt een fiets aan de muur, de tafeltennistafel is functioneel gemaakt en een korfbal vervangt de lampenkap. Aan de muur zijn ook sportieve afbeeldingen aangebracht", vertelt Frank enthousiast.

Toch is het café niet alleen voor mensen die gebruik maken van de sporthal. "Integendeel", benadrukt Frank. "Iedereen is welkom. Jong en oud! Je kunt straks lekker met je laptop bij ons komen werken, met je kleinkinderen even wat komen eten, een kaartje leggen, noem maar op. En vergeet ook niet de scholen: het Spectrum, de Triangel en de Meander. Ouders zijn uiteraard ook van harte welkom voor een lekker vers broodje of een kopje koffie." Wat dat betreft moet 'De buren van Delfgauw' het kloppend maatschappelijk en sociale hart van Delfgauw gaan worden.

Frank legt het concept nog even uit: "Wij staan voor duurzaam en gezond. Bij Vilter Coffee zijn verse smoothies en soepen verkrijgbaar. En ja, met de koffie zit het wel snor", lacht hij. "Want Brent en ik zijn echte koffie-gekken. Alleen het beste kopje koffie is goed genoeg. Dat zullen mensen echt gaan ervaren. De prijs voor een kopje koffie houden wij ook nog eens schappelijk. Geen Delftse horecaprijzen bij ons!"

De komende periode wordt gebruikt om eens goed in kaart te krijgen welke activiteiten er allemaal plaatsvinden in de sporthal. Welke behoefte leeft er in de wijk? Vanaf zaterdag wordt daarom eerst een tijdje proef gedraaid met een zogenoemd 'pop-up'-café. Op woensdag is De buren van Delfgauw tijdelijk geopend tussen 09.30 en 14.00 uur, donderdag van 14.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Vanaf woensdag 10 april worden er - om maar even in sporttermen te blijven - echt meters gemaakt. Dan opent 'De buren van Delfgauw' officieel de deuren en worden tevens de definitieve openingstijden bekend gemaakt. U vindt De buren van Delfgauw aan de Florijnstraat in Emerald/Delfgauw.

Meer berichten