Volle bak bij feestje van Young Connection
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Gezellig even bijpraten.
Gezellig even bijpraten.

Volle bak bij feestje van Young Connection

  •   521 keer gelezen   Actueel

De jongeren vrijwilligersorganisatie Netwerk Young Connection heeft donderdagavond 31 januari het eerste Ontmoetingsfeest gehouden. Ruim 50 mensen die hulp geven of ontvangen via het netwerk waren aanwezig bij het feest in Kindcentrum De Regenboog in Nootdorp.

Tijdens de avond werd een aantal koppels in het zonnetje gezet. Onder hen een jongere uit Pijnacker die regelmatig een oudere dame in Delfgauw aan huis bezoekt en ervoor zorgde dat zij na drie jaar weer op de fiets durft te stappen. Twee jongeren die wekelijks huiswerkbegeleiding geven aan een kind uit een gezin van statushouders vertelden over hun vrijwilligerswerk.

Een Syrische familie, die sinds enkele jaren in Nootdorp woont, verzorgde een buffet voor 50 personen en kreeg daarvoor een flink applaus van alle aanwezigen. Ook werd er een bingo gespeeld onder leiding van Nootdorper Lucas van der Steen. De Nootdorpse muzikant Kees Balm kreeg met zijn accordeon een deel van de zaal aan de polonaise.

bezoekmaatjes
Netwerk YoungConnection is actief sinds maart 2018 en zet jongeren in ten behoeve van kwetsbare mensen in hun eigen omgeving. Het netwerk wordt geleid door Joyce de Haan en Michiel Steenwinkel. In een klein jaar tijd hebben zij een aantal vaste projecten opgezet. Naast het huiswerkbegeleidingsproject zijn dat een maandelijkse spelmiddag in woonzorgcentrum Veenhage in Nootdorp en bezoekmaatjes voor alleenstaande ouderen die zelfstandig wonen. Sinds deze maand is Netwerk Young Connection ook betrokken bij het nieuwe initiatief Community Café van de plaatselijke Rotary club. Daarnaast zet het netwerk ook jongeren in voor eenmalige klussen, zoals het opknappen van een tuintje of hulp bij verhuizing.

Initiatiefnemers De Haan en Steenwinkel willen jongeren van 15 tot 30 stimuleren om hulp en netwerk te bieden aan kwetsbare mensen. In het eerste jaar zijn een kleine honderd jongeren betrokken geraakt. Sommigen hebben eenmalig meegedaan met een bepaalde klus, anderen zetten zich met regelmaat in via één van de projecten. Ook doen 18 scholieren van het Stanislascollege in Pijnacker hun maatschappelijke stage via het Netwerk Young Connection. Het netwerk is aangesloten bij het landelijke inspiratienetwerk TijdVoorActie dat lokale jongeren vrijwilligersorganisaties in het hele land ondersteunt.

Young Connection is een beweging van jongeren van 15 tot 30 jaar. Ze zetten hun talenten graag in voor mensen die hulp nodig hebben. Dat kan eenmalig of regelmatig, individueel of met een groep. Ze geloven in een maatschappij waar mensen naar elkaar omzien.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>