De koffie werd ditmaal door politici ingeschonken.
De koffie werd ditmaal door politici ingeschonken.

Een hele goede morgen!

Actueel 1.289 keer gelezen

De CDA-kandidaten Monique de Veld (provincie Zuid-Holland) en Maarten Jansen (hoogheemraadschap Delfland) hebben maandag de bewoners van Veenhage in Nootdorp goedemorgen gewenst. Onder het genot van een kopje koffie hebben zij met de bewoners gesproken.

De onderwerpen die aan de orde kwamen waren betaalbaarheid van de zorg, goede waterkwaliteit, prettige leefomgeving. Met name de prijsstijging van levensonderhoud, huurverhoging waren onderwerp van discussie.

Meer verdienen
De bewoners waren erg te spreken over de inzet van het personeel. Deze werken erg hard en zijn erg lief voor de bewoners. Een aantal keer is genoemd dat het personeel wel wat meer mag verdienen.

De vrijwilligers zijn daarnaast ook van groot belang. Al 20 jaar wordt er koffie geschonken door Toon. Het was dan ook fijn om hem nu eens een keer wat te kunnen inschenken. Naast de koffieronde waren er ook ruim 20 mensen met vrijwilligers koersbal aan het spelen. Het is goed om te zien dat mensen omzien naar elkaar. Ook hadden de bewoners interesse in het klimaatakkoord. Ze maken zich zorgen of wel de juiste stappen worden gezet. Grote bedrijven zoals Shell moeten meedoen en meebetalen. Het waterschap speelt ook een belangrijke rol in het zorgen voor droge voeten als in de toekomst de buien heviger worden.

Harde kant
De Provincie en Hoogheemraadschap houden zich vooral bezig met de harde kant, maar ook signalen van de zorg delen we met onze collega's lokaal en landelijk. We vinden als CDA, dat in ieder geval er voldoende personeel moet zijn zodat de werkdruk aanvaardbaar blijft. Zo vinden we dat we moeten zorgen, dat de studenten uit praktijkklassen ook na hun studie een baangarantie moeten krijgen. "We vonden het fijn en leerzaam door de bewoners bijgepraat te zijn. Het dan ook een echt 'Goede Morgen!", zo laat de afvaardiging weten.

De verkiezingen voor de provinciale staten vinden plaats op 20 maart 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant