Afbeelding

Al tien jaar muzikaal actief in Dorpskerk

Actueel 1.059 keer gelezen

Pijnacker - Mirjam Butter is 25 en haar zus Hannah is 23. Al tien jaar ondersteunen ze samen zo nu en dan de vieringen in de Dorpskerk. Mirjam doet dat op dwarsfluit en Hannah op piano. De dochters van Jos Butter en Hermien Kila komen uit een muzikaal gezin. Jos maakt ook graag muziek en zingt in Rotterdam in een koor. Ma Hermien kan ook zingen maar is er iets minder mee bezig.

Mirjam en Hannah gingen al heel jong naar de Muziekschool Pijnacker waar ze spelenderwijs leerden spelen. Alle jonge kinderen beginnen op blokfluit. Mirjam vond het prachtig en stapte soepeltjes over van de blokfluit naar de dwarsfluit die ze nog steeds bespeelt. Het is een prachtig instrument en in een kerk echt een meerwaarde. Hannah vond dat fluiten al snel niet zo leuk. Ze leerde vroeg pianospelen en dat doet ze nog steeds. Tien jaar geleden begonnen ze in de Dorpskerk bij tijd en wijle de vieringen te ondersteunen. Op zondag maar ook op zondagavond als er een zogenoemde Taizéviering was of is. Zondag bij de oecumenische viering ondersteunden ze het gelegenheidskoor maar speelden ze ook samen een medley met Taizéliederen. Overigens was zondag ook organist Hans Smaal nadrukkelijk aanwezig met zijn spel op het gerestaureerde orgel.

Mirjam en Hannah wonen niet meer thuis en zelfs niet meer in Pijnacker. Hannah woont op kamers in Leiden waar ze Frans heeft gestudeerd en waar ze nu bezig is met een aanvullende master Linguistics. Hannah richt daarbij vooral op de taalkundige kant. Ze is onder ander bezig met het uitzoeken van de herkomst van woorden.Mirjam woont in Rotterdam en is daar logopedist. Ze is net overgestapt naar een ander groot logopediebedrijf, Kentalis. Ze vindt het vooral mooi om met kinderen te werken aan hun stem en spreekvaardigheid. Ondanks dat ze dus niet meer in Pijnacker wonen, blijven ze de Dorpskerk trouw. Als ze dan weer even thuis zijn in Pijnacker, moet er natuurlijk thuis bij pa en ma even lekker muziek gemaakt worden. Ze vertellen dat hun muzieksmaak aardig hetzelfde is en dat ze het niet alleen qua muziek maar ook sowieso heel goed met elkaar kunnen vinden. In de puberteit was er misschien wat strijd maar verder is het vier handen op één buik met deze zussen.

Als ze een viering muzikaal ondersteunen, staat een deel van het programma vast, maar tijdens de collecte mogen ze altijd iets spelen dat ze van tevoren zelf hebben uitgezocht. De ene keer is het een populair lied maar soms is het ook klassiek of kerkelijk klassiek. Ze vinden heel veel mooi. Tot slot vertellen ze dat het Taizékoor op Eerste Paasdag in de Dorpskerk een bijzonder lied gaat zingen met muzikale begeleiding door Mirjam en Hannah. Ze zingen zelf overigens ook regelmatig. Het mooie lied is 'The Lord bless you en keep you' van de Engelse componist John Rutter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant