Afbeelding

Avalex: "De rolcontainer was kapot en is daarom weggegooid"

Actueel 3.875 keer gelezen

Pijnacker - Met grote verbazing keek een bewoner van de Monnikenweg in Pijnacker gisteren op zijn bewakingsbeelden. Hij vroeg zich af waar zijn rolcontainer was gebleven.

Op de videobeelden was een vuilnisman te zien die de rolcontainer na het ledigen oppakt en in de vuilniswagen gooit. Woordvoerster Machteld Woudenberg van Avalex bevestigt het verhaal. "Wij hebben gesproken met deze medewerker en hij heeft gezegd dat de bak kapot was. Dat is de reden dat wij hem hebben ingenomen." Opmerkelijk genoeg wordt de plastic rolcontainer tussen het restafval gegooid en belandt vervolgens in de verbrandingsoven. "Ook dat kan ik bevestigen", zegt ze. Er is klaarblijkelijk geen (milieuvriendelijk) alternatief om de bak op een andere manier in te nemen.

Woudenberg meldt dat de bewuste medewerker vandaag een bloemetje brengt naar de bewoners. "En ze krijgen uiteraard een nieuwe container. In het vervolg moeten we dit natuurlijk meteen melden middels een briefje of een tasje met informatie aan de deur. Daar gaan wij ons nog op beraden." De woordvoerster kon - op dit moment - nog niet zeggen hoeveel plastic containers er op deze manier jaarlijks tussen het restafval belandden. Ook kon er geen foto van de schade aan de bak worden getoond. De bewuste vuilniswagen wordt overigens geleased door Avalex.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant