De actie heeft het fantastische bedrag van 876 euro opgeleverd.
De actie heeft het fantastische bedrag van 876 euro opgeleverd.

PLUS Sabine Zondag in actie voor Dierenhulp

Actueel 754 keer gelezen

Pijnacker - Stichting Dierenhulp Hongarije heeft de afgelopen maanden bij PLUS Sabine Zondag met een actie naast het emballage apparaat gehangen.

Mensen die dat wilden, konden deze actie ondersteunen door hun emballagebon aan SDH te doneren. Dit heeft het fantastische bedrag van 876 euro opgeleverd, waarvoor niet alleen dank aan Sabine Zondag maar zeker ook aan al die mensen die hebben meegeholpen dit te bereiken door hun flessenbonnetje te doneren. De bedoeling is om met de opbrengst van de actie straks in Hongarije, in samenwerking met dierenartsen aldaar een sterilisatie/castratie project op te zetten. Er worden dan zoveel mogelijk honden gesteriliseerd en gecastreerd om op die manier het aantal zwerfhonden op een humane manier terug te dringen.

Naast dit project, doet SDH nog veel meer. Het hele jaar door verzamelt zij hulpgoederen voor asiels in Hongarije. In de maand december is SDH gestart met het verzamelen van kleding, eenvoudig speelgoed en muziekinstrumenten voor weeshuis Csalogany in Budapest. Dat is een weeshuis met wel 300 kinderen in de leeftijd van 3 tot 25 jaar. Onder hen ook veel kinderen met een verstandelijke beperking. Het weeshuis werkt onder andere met therapiehonden en muziektherapie. Ieder jaar staan er twee vrijwilligers van SDH een dagje in de PLUSmarkt van Sabine Zondag om hulpgoederen en andere donaties in ontvangst te nemen. Ook in 2019 zullen zij er weer een dag staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant