Jan Briek werkte jarenlang als hoofdredacteur van de Waterkampioen van de ANWB, voordat hij in 2016 als conservator in dienst kwam bij het Maritiem Museum Rotterdam.
Jan Briek werkte jarenlang als hoofdredacteur van de Waterkampioen van de ANWB, voordat hij in 2016 als conservator in dienst kwam bij het Maritiem Museum Rotterdam.

Lezing in Pijnacker over 'Dealen met Drugs'

Actueel 1.265 keer gelezen

De Rotary Club houdt op maandag 28 januari een lezing over 'Dealen met Drugs' in de Rotterdamse haven. De lezing wordt verzorgd door conservator Jan Briek van het Maritiem Museum Rotterdam en vindt plaats in Tout le Monde aan de Noordweg 19. De inloop is vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur.

Conservator Jan Briek begaf zich maandenlang in het hol van de leeuw voor de tentoonstelling 'Dealen met Drugs'. Hij sprak met Douane, Recherche, Zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, gebruikers én (ex)dealers. Hoe kom je aan die mensen? Wat vraag je ze? Hoe win je hun vertrouwen? Hoe kijk je na afloop van zo'n gesprek tegen ze aan? In de beslotenheid van cafés, kantoorgebouwen en gevangenissen vertrouwden vele betrokkenen Jan gevoelige informatie, schokkende details en hartverscheurende verhalen toe. Niet al die verhalen konden en mochten in de tentoonstelling gebruikt worden. Vanwege veiligheid. In deze lezing doet Jan toch een klein boekje open.

Aanmelden
Het bijwonen van de lezing is gratis en biedt ook een leuke kennismaking met de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp. U bent van harte welkom, maar meldt u zich s.v.p. vooraf aan bij de secretaris van de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp secretaris@Rotary-PN.nl of bij Mirjam de Goeij mirjamdegoeij@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant