Stanislas is één van de beste én leukste scholen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Stanislas is één van de beste én leukste scholen

  •   2087 keer gelezen   Actueel

Wil jij een school met een leuke sfeer, waar aandacht is voor jou én waar je wordt uitgedaagd? Dan is het Stanislascollege Pijnacker misschien wel dé school voor jou. Op deze school voor mavo, havo en vwo (plus), kun je kiezen voor bijzondere vakken, projecten, activiteiten en plusprogramma's. Dit zorgt ervoor dat jij jezelf nóg beter kunt ontwikkelen.

Het gaat op de school niet alleen om leren uit boeken. Er is ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. En dat is belangrijk, want als jij jezelf goed kent, maak je succesvollere keuzes voor de toekomst.

Kleine afdelingen
Van buiten ziet de school er dan wel groot uit, maar in de school heb je maar met een klein gedeelte van het gebouw te maken, namelijk je eigen afdeling. Er zijn vijf afdelingen: de brugklasafdeling, de afdeling voor de tweedeklassers en – vanaf de derde klas – de mavo-, havo- en vwo-afdeling. Op elke afdeling zijn lokalen, het leerhuis, je kluisje en de werkplekken van de mentoren en coördinatoren. Je hebt vrijwel alle lessen op je eigen afdeling. Zo ontstaat een gezellige sfeer waar je al snel alle leerlingen kent

Chromebooks en leerhuizen
Je krijgt op verschillende manieren les. Er zijn lokalen, een maaklab, laboratoria, muziekstudio's, een dramalokaal én leerhuizen. Een leerhuis is een grote ruimte met groepstafels, stilteruimtes en werktafels waar je zelfstandig kunt werken. Zo leer je op verschillende manieren leren en heb je een extra afwisselende schooldag. In de lessen werk je met boeken, schriften en een Chromebook. Een Chromebook is een soort laptop die je in de lessen en thuis gebruikt. Zo heb je altijd en overal toegang tot je lesmateriaal.

Plaatsing in de brugklas
Je wordt op basis van het advies van je basisschool geplaatst in de mavo-, havo-, vwo- of vwo-plusbrugklas. Bij een gemengd advies start je op het hoogste niveau. Dit houdt in dat je met een mavo/havo-advies in de havobrugklas wordt geplaatst. Zo dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen.

Haal nóg meer uit je opleiding
Op het Stanislascollege Pijnacker kun je kiezen voor bijzondere vakken, extra modules en verrijkingsprogramma's. Zo krijg je op de mavo technieklessen op het ROC Mondriaan in Den Haag en kun je de bijzondere examenvakken sport, toneel of muziek kiezen. Op de havo en het vwo kun je kiezen voor het vak Natuur Leven en Technologie (NLT). Voor dit vak ga je regelmatig aan de slag in het laboratorium en het maaklab.

Daarnaast zijn er buiten de lessen volop activiteiten waar je aan kunt deelnemen zoals de First Lego League, de musical, de debatclub, het open podium, deelnemen aan de leerlingenraad, 3D-ontwerpen of freerunning.

Extra vakken
Als jij meer uitdaging aankan, kun je extra vakken kiezen of vakken op een hoger niveau volgen. Dat betekent dat je als mavoleerling een vak of vakken op havoniveau kunt volgen. Je doet dan ook op havoniveau examen en krijgt een gemengd mavo/havodiploma. Op het vwo is kiezen voor een hoger niveau niet mogelijk, maar je kunt wel versneld examen doen. Zo ontstaat in de zesde klas ruimte voor pre-universitaire trajecten of extra verdieping.

Uitdaging voor vwo-leerlingen
In de vwo-plus-brugklas krijg je elke week een lesuur minder Nederlands en wiskunde. Hierdoor ontstaat ruimte om je te verdiepen in andere vakken, zoals Spaans, onderzoeken & ontwerpen en klassieke cultuur.

Vanaf de tweede klas kun je deelnemen aan het PLUS-project. Met behulp van een coach ga je je verdiepen/verbreden in een onderwerp dat jou inspireert. Denk bijvoorbeeld aan de Spaanse taal en cultuur en het programmeren van games. In de bovenbouw kan je ter voorbereiding op het studeren deelnemen aan pre-universitaire trajecten of webclasses van een universiteit. Ben jij nieuwsgierig geworden? Kom een kijkje nemen tijdens de open dag op 1 of 2 februari.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>