Pijnackernaren waaien uit in polders langs de Rotte
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Pijnackernaren waaien uit in polders langs de Rotte

  •   750 keer gelezen   Actueel

Oostland - Als je dan geen molentocht kunt schaatsen, wat is er dan leuker dan een snertwandeltocht langs de Rottemeren? Afgelopen zaterdag wisten zo'n 1600 wandelaars de weg naar Eetcafé De Roerdomp te vinden alwaar de start van alweer de vijfde editie van dit wandelevenement, georganiseerd door de Zevenhuizensche IJsclub, plaatsvindt.

Deelnemers kunnen kiezen uit vijf loopafstanden en langs de route zijn er heerlijke versnaperingen te verkrijgen, wordt er voor muziek gezorgd en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen te doen. Een deel van de routes loopt langs de Molenviergang, deels over privéterrein, waarbij je de molens goed kunt bekijken: heel bijzonder. Na afloop krijgt iedereen een medaille.

"Eigenlijk proberen we op deze manier een beetje het gevoel van een molentocht na te bootsen, met de molens, de koek en zopie, en de stempelposten; we integreren alle elementen in een wandeltocht", zegt voorzitter Marina Veerman. "In 2012 was de laatste molentocht, dus dat is alweer een tijd geleden. Als het ijs twaalf centimeter dik is mag er een molentocht geschaatst worden, dat zijn rondjes van zo'n tien kilometer waarbij er bij Bleiswijk en Zevenhuizen stempelposten zijn. Vroeger deed ik dat met mijn zoon en een groepje andere kinderen en na afloop aten we dan erwtensoep, zo leuk! Wij zijn een natuurijsvereniging, dus heel erg afhankelijk van het weer. Soms zijn er jaren waarin er heel weinig ijs is en toen hebben we als bestuur gekeken wat we nog meer zouden kunnen doen. Daar is onder meer deze wandeltocht uit voortgekomen, wandelen geeft toch een beetje hetzelfde gevoel als schaatsen: het is ontspannen, gezellig en het geeft een bepaald saamhorigheidsgevoel. Iedereen is blij en kan meedoen."

"Vijf jaar geleden begonnen we met één afstand en deden er ongeveer 100 mensen mee. En kijk eens hoeveel mensen er nu meedoen, echt geweldig. Van origine zijn we natuurlijk een ijsvereniging, maar ook dit wandelevenement proberen we zo goed mogelijk neer te zetten. Zo leren we als organisatie ook weer vaardigheden die we bij een eventuele molentocht kunnen gebruiken. De wandeltocht staat vermeld in het landelijk wandelboekje, waardoor er mensen uit het hele land komen meelopen. We hebben dit jaar ook een route van 25 kilometer voor de lange afstandslopers en daardoor kunnen we elke wandelaar eigenlijk een heel pakket aanbieden. Veel mensen dragen de ijsclub een warm hart toe en zo maken we eigenlijk met elkaar dit evenement, daar ben ik wel heel blij mee. Uiteraard hopen we wel weer op ijs, als we dan weer de parkeerplaats onder water zetten hebben we een mooie veilige ijsbaan, IJsbaantje Hennipgaarde. Maar in de tussentijd zijn er genoeg andere leuke activiteiten. Onze missie is om de molentocht voor nu en in de toekomst te behouden. Daar moet je eigenlijk toch wel ontzettend veel voor doen, zoals proberen te verjongen en het aanbieden van andere evenementen. Tot nu toe lukt dat aardig en als er dan uiteindelijk ook nog een molentocht komt dan is dat helemaal fantastisch."

Sharon Burger uit Pijnacker loopt voor het eerst mee, samen met haar oom en schoonzus. "We hebben heerlijk gewandeld in de polders langs de Rotte met om de zoveel kilometer een stop voor warme choco met slagroom, appeltaart en natuurlijk snert. Prima geregeld door de organisatie! Op deze manier hebben we zo dichtbij ons mooie Pijnacker weer een nieuw gebied ontdekt om te wandelen."

"En het is weer eens wat anders en lekker om te doen na de feestdagen met al dat eten. Met de stad om de hoek kun je toch ontspannen in de natuur en zo af en toe zagen we ook de skyline van Rotterdam in de verte. Tien kilometer vond ik wel ver genoeg, verder hoeft van mij niet perse. Na afloop kregen we een medaille en mijn moeder stond met bloemen bij de finish, dus het was net echt, haha. Al met al een mooi begin van een gezond en sportief 2019!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>