(foto: Avalex / archief)
(foto: Avalex / archief)

Avalex: overmacht door Kerst- en Nieuwjaarsdrukte

Actueel 2.390 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Afvalinzameler Avalex is transparant over de 'problemen' die zijn ontstaan bij het legen van de ondergrondse containers in Pijnacker-Nootdorp. Rondom de Kerstdagen, maar ook de week na de jaarwisseling is het niet gelukt om de soms (over)volle containers allemaal op tijd te legen.

"Rond de feestdagen is het extra druk. We eten en drinken meer en hebben tijd om te shoppen en het huis eens op te ruimen. Dus mensen produceren dan automatisch ook meer afval.", vertelt Machteld Woudenberg van Avalex. De woordvoerster erkent dat er sprake is geweest van een 'overmachtsituatie'. "Onze medewerkers rijden vandaag extra rondes door Pijnacker-Nootdorp om alles op te ruimen en de volle containers te ledigen. Ook rijdt er een cleanteam mee om bijplaatsingen naast de containers weg te halen."

Machteld reageert ook op de manier waarop mensen afval aanbieden in deze drukke periode. Er is de afgelopen dagen veel afval geplaatst bij de al reeds volle containers: "Afval bij de containers, trekt ook weer afval aan", weet ze. "Wij roepen mensen echt op om ons te bellen als er een container vol is. Avalex probeert deze dan zo snel mogelijk te legen. Want ook Avalex wil graag opgeruimde straten." Machteld verwacht dat vanavond alles weer spic en span is in Pijnacker-Nootdorp. "Onze medewerkers gaan tot heel laat door. We hebben ze vanmorgen dan ook even moed ingesproken", besluit ze.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp laat weten dat een schone leefomgeving hoge prioriteit heeft. "Onze handhavers en medewerkers van de buitendienst houden dit strak in de gaten", zegt ze. "Ons advies is eveneens om bij volle containers Avalex of het Meldpunt van de gemeente te contacten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant