Ouderen willen woonruimte in centrum Nootdorp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Ouderen willen woonruimte in centrum Nootdorp

  •   1865 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De belangenorganisaties voor senioren KBO & PCOB hebben in een brief aan de gemeenteraad gevraagd om duidelijkheid over locaties voor seniorenhuisvesting in het centrum van Nootdorp.

Dit naar aanleiding van het voornemen om de locatie van de voormalige brandweerkazerne aan de Koningin Julianastraat te bestemmen voor nieuwbouw van de Jan Janssenhal en school de Regenboog. KBO & PCOB vinden de locatie brandweerkazerne een ideale plek voor seniorenhuisvesting vanwege de gunstige ligging nabij meerdere voorzieningen en openbaar vervoer.

Gevarieerd woonaanbod
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 hebben KBO & PCOB in gesprekken met politieke partijen gepleit voor een gevarieerd aanbod van woonruimten in de centra van Nootdorp en Pijnacker: klein en groot, goedkoop en duur, individueel en collectief, met en zonder zorg. Voor jong en oud. Gelet op de beperkte ruimte die in de centra van Nootdorp en Pijnacker beschikbaar is, hebben de ouderenorganisaties gewezen op het belang om de locaties van de voormalige brandweerkazerne aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp en de Stanislas-locatie aan de Meidoornlaan in Pijnacker hiervoor te reserveren.

Bijna alle politieke partijen in Pijnacker-Nootdorp hebben in hun programma's voor de gemeenteraads-verkiezingen het pleidooi van KBO & PCOB ondersteunt en de noodzaak benadrukt van nieuwe levensloopbestendige woonvormen in de centra van Nootdorp en Pijnacker. Meerdere verkiezingsprogramma's vermelden dat het terrein van de voormalige brandweerkazerne in Nootdorp voor dit doel een prima plek zou zijn vanwege de nabijheid van meerdere voorzieningen en openbaar vervoer.

Integrale afweging
Het bevreemdt de ouderenorganisaties dat het college nu heeft gekozen voor een integrale benadering van voorzieningen alleen voor sport, onderwijs en kinderopvang zonder hierbij ook woonvoorzieningen voor ouderen en andere doelgroepen te betrekken. Het college wil de gemeenteraad in januari 2019 eerst onomkeerbare besluiten laten nemen over de invulling van de locatie brandweerkazerne en daarna pas komen met een startnotitie over de gebiedsontwikkelingen in het centrum van Nootdorp. De ouderenbonden vinden dit procedureel gezien de omgekeerde wereld.

Verzoek aan gemeenteraad
De ouderenbonden dringen er bij de gemeenteraad op aan dat eerst een samenhangend beeld wordt gegeven van de gebiedsontwikkelingen in het centrum van Nootdorp inclusief de concrete locatie(s) voor woonruimte specifiek voor ouderen en andere doelgroepen voordat definitieve besluitvorming plaatsvindt over de invulling van de locatie brandweerkazerne voor een sporthal en school. Namens de 1200 leden in Pijnacker-Nootdorp vragen KBO & PCOB de gemeenteraad te bewerkstelligen dat in het centrum van Nootdorp geschikte locaties worden gereserveerd voor huisvesting ten behoeve van onder andere senioren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>