Logo telstar-online.nl

Cantores na kerststolconcert verder met Requiem van Fauré

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Cantores Amatores verzorgde zondag 16 december in de Bartholomeuskerk in Nootdorp een gewaardeerd kerstconcert.

Vanaf woensdag 9 januari gaat het muziekgezelschap van David van Lith en Jurriaan van der Zee verder met het Requiem van Fauré. Zangers en zangeressen kunnen zich daarvoor aanmelden. De uitvoering is op zaterdag 15 juni 2019 in de RK-kerk aan de Veenweg in Nootdorp. De aanleiding is de herdenking van 75 jaar D Day. Het Kerststolconcert was speels en gevarieerd. Voordat het koor naar voren wandelde zong het Tebe Poem. Daarna ontrolde zich een gevarieerd repertoire.

De zang werd op orgel en piano begeleid door Jurriaan van der Zee, de vaste begeleider en eerste vervanger van de dirigent, ook tijdens de wekelijkse repetities op woensdagavond in het Parochiehuis in Pijnacker. Sopraan Pauline Janssen zong heel mooi het Ave Maria van Gounod en Trees van Bohemen en Sandra Lokkerbol soleerden bij In Dreams respectievelijk Only in Sleep. Dit zijn strikt genomen geen kerstnummers maar ze pasten er prachtig bij. In de pauze zong het koor in het Parochiehuis een paar nummers terwijl het publiek genoot van de Kerststol van PLUS Sabine Zondag. Na afloop maakte een Glühwijntje de middag compleet. Aanmelden:
c.amatores@gmail.com.

Meer berichten