Willem en Maxima kwamen als ‘goede buren’ Sijgje Den Haag openen. De eigenaren Claudio en Erwin werden koninklijk onderscheiden.
Willem en Maxima kwamen als ‘goede buren’ Sijgje Den Haag openen. De eigenaren Claudio en Erwin werden koninklijk onderscheiden.

Zevende Sijgje geopend aan het Noordeinde in Den Haag

Actueel 2.037 keer gelezen

Nootdorp/Den Haag - Op een steenworp van Paleis Noordeinde is zondag 9 december de zevende vestiging van Proeflokaal Sijgje geopend. Sijgje 7 is te vinden aan het Noordeinde 139a in hartje Den Haag.

De genodigden voor de officiële opening was gevraagd in gala te verschijnen zondagmiddag. Dat was niet zomaar: niemand minder dan koning Willem Alexander en koningin Maxima kwamen het nieuwe restaurant voor geopend verklaren. Willem vertelde dat hij voortaan regelmatig zal komen lunchen bij Sijgje Den Haag. Maxima greep meteen in met de opmerking dat manlief op woensdagmiddag toch echt thuis moet komen eten.

Kortom: de opening van Sijgje Noordeinde Den Haag was een feestelijke boel. Tante Nel – de zus van de echte Sijgje – werd officieel tot hofdame uitgeroepen en de eigenaren van Sijgje, Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen, werden blijvend aan elkaar gekoppeld als oprichtersduo. De formule van Proeflokaal Sijgje is: een uitstekend driegangenmenu voor 14,25. In het nieuwe jaar komt daar 1,70 euro bij vanwege stijgende kosten.

Intussen zijn er dus zeven vestigingen die voor het merendeel door franchisers worden gerund: Voorburg, Leiden, Voorhout, Delft, Schiedam, Hilversum en nu dus Den Haag. Het hoofdkantoor van Sijgje bevindt zich in Nootdorp!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant