Bij Albert Heijn, de Jumbo, Plus Sabine Zondag en Dirk van den Broek staan inzameldozen.
Bij Albert Heijn, de Jumbo, Plus Sabine Zondag en Dirk van den Broek staan inzameldozen.

Lionsclub Nootdorp-Pijnacker in actie voor de Voedselbank

Actueel 393 keer gelezen

Deze maand gaat Lionsclub Nootdorp-Pijnacker weer op jacht naar Douwe Egberts waardepunten. Het totaal aan opgehaalde waardepunten wordt omgezet in pakken DE-koffie voor de voedselbank in ons gebied. Hiervoor staan in onze gemeente, in de vier supermarkten van Albert Heijn en in de Jumbo, Plus en Dirk van den Broek, inzameldozen. Hiermee haakt de club in op de landelijke Lionsactie die in een groot deel van ons land wordt gehouden.

Met de feestdagen op komst, steken de mannen van de Lionsclub de regionale voedselbank opnieuw de helpende hand toe. Vorig jaar haalde de club in 2 acties bijna 1 miljoen DE-waardepunten op, goed voor ca. 2500 pakken koffie. Het blijkt dat veel Nederlanders de waardepunten uitknippen en wegleggen in een keukenla of koekblik maar vervolgens niet goed weten wat ermee te doen. Doneren is dan een welkome oplossing.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen. Niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd. Het aantal ingezamelde punten wordt door Douwe Egberts met 15% verhoogd.

Ook dit jaar worden de inzameldozen gebruikt voor het inzamelen van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro's. Oud geld dat niet meer door de nationale banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaar verkocht. De inzameldozen staan de gehele maand december in de eerdergenoemde supermarkten. De Lionsleden stellen het erg op prijs wanneer u de waardepunten, de munten en papiergeld in een enveloppe inlevert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant