Afbeelding

Appie daagt kleuters uit met exotisch fruit

Actueel 826 keer gelezen

'Dat fruit ziet er griezelig uit. Er zit haar op en die vrucht heeft allemaal stekels!' De kleuters vonden dit onbekende fruit echt helemaal niets. Zoiets engs hadden ze niet eerder gezien. Moest dat in hun mond? Echt niet! Hun gezichtjes spraken boekdelen. Dat rare fruit, daar hadden ze geen trek in. Dat was zonneklaar.

De oudste leerlingen van Octantschool Beatrix hadden een lastige opdracht gekregen. Deze jongens en meisjes moesten exotische fruitsoorten presenteren aan hun allerjongste schoolgenoten. Deze kleuters eten vaak alleen maar appels en banaan. En er zijn zoveel meer fruitsoorten. Allemaal even lekker maar heel erg onbekend. Toen Albert Heijn van deze gezonde uitdaging hoorde stelde bedrijfsleider meneer Arthur spontaan gratis fruit beschikbaar. Groep 8 had de afgelopen weken aan allerlei leuke presentaties gewerkt. Ze wilden de kleuters laten proeven hoe lekker onbekend fruit kon zijn. Daar haalden ze alles voor uit de kast. Eerst kozen ze allemaal een fruitsoort. Papaya, mango carambola, het kon niet exotisch genoeg.

Daarna vertelden ze een spannend verhaal over hun fruitsoort en sloten de presentatie af met een rap, een dansje of een combinatie van beide. De kleintjes vonden het prachtig. Het proeven was eerst heel spannend. Maar toen Lucas als eerste zijn tanden in een fruitstukje zette was het ijs gebroken. Lucas strraalde. Hij vond het heerlijk. Toen wilden de andere kleuters ook graag proeven. De jongens en meisjes uit groep 8 hadden het fruit ook prachtig klaargemaakt. 'Wat de boer niet kent, vreet hij niet', is een bekend spreekwoord. Maar niet van toepassing op de kleuters van Beatrix. Dankzij het prachtige fruit van Albert Heijn en de enthousiaste presentaties van de kinderen uit groep 8 zetten zij voortaan hun tanden ook in andere vruchten dan appel en banaan!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant