Afbeelding

Nootdorp kortebaandraverij van het jaar

Actueel 752 keer gelezen

Nootdorp - De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft Nootdorp dinsdag uitgeroepen tot 'Kortebaan van het het jaar'. De organisatie van het evenement op De Poort kreeg van de vrienden van de website en een vakjury de voorkeur boven de andere genomineerden Enkhuizen, Heemskerk, Medemblik en Purmerend.

De kortebaan in Nootdorp beleefde in 2018 een bijzondere editie. Vanwege de hitte kon het evenement begin augustus niet doorgaan. In eerste instantie was de organisatie met een creatieve oplossing gekomen van een avondkortebaan met zestien deelnemers, maar uiteindelijk bleek de temperatuur ook op dat moment van de dag te hoog.

Topevenement
De Stichting Kortebaan Nootdorp liet zich echter niet uit het veld slaan en organiseerde het evenement alsnog op zondag 7 oktober. Het bleek een schot in de roos. Koersen op zondag en in oktober trok veel publiek naar De Poort waardoor de toto-omzet hoger was dan vorig jaar. Dit in combinatie met de toch al zeer professionele organisatie en de uitstekende voorzieningen maakten de kortebaan in Nootdorp tot een topevenement. Nootdorp koerste in 2018 voor het eerst op zondag na een afgelasting in augustus.

Voorzitter Marcel Knijnenburg kreeg dinsdag na afloop van de jaarvergadering van de Kortebaanbond de wisseltrofee uit handen van Mathieu Hilgersom namens Kortebaandraverijen.nl.
Het is de tweede keer dat de Stichting Kortebaan Nootdorp de prijs ontvangt. Precies tien jaar geleden, in 2008, won Nootdorp de eerste editie van de verkiezing. Daarmee heeft Nootdorp naast Lisse de meeste titels achter zijn naam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant