De liefhebbers kwamen aan hun trekken…
De liefhebbers kwamen aan hun trekken…

Meer dan vijftig whisky's proeven, dat redt niemand!

Actueel 3.285 keer gelezen

Pijnacker - De whiskyproeverijen bij De Helm waren al vermaard, maar worden almaar vermaarder. Deze keer hadden Rob en Marian Kouwenhoven en hun team zelfs twee dagen ingeruimd om de liefhebbers meer dan vijftig whisky's te laten proeven.

Vijftig whisky's, dat redt geen mens en dat moet je ook niet willen. Vandaar het muntjessysteem. Met de muntjes die je bij binnenkomst ontving, koos je een paar fraaie whisky's uit om van te genieten. De ene whisky kostte meer muntjes dan de andere, afhankelijk van de sterkte en prijs. Daarbovenop was er de 'festivalwhisky', de Machir Bay van distilleerderij Kilchoman, die gratis geproefd kon worden. Twee dagen lang stond de toch behoorlijk ruime winkel bommetjevol ruikende, nippende en genietende liefhebbers.

Ze konden vijf tafels langs met mooie whisky's van Tamdhu & Glengoyne, Kilchoman, Whisky Import Nederland, Signatory, Bunnahabhain, Ledaig en Ultimate. Er waren uiteraard veel oude bekenden, maar deze keer ook opvallend veel nieuwkomers. Extra leuk was de aanwezigheid van de stoere jongens van Chocoholic uit Rotterdam. Zij hadden heerlijke chocolade bij zich in allerlei sterktes en de combinatie chocolade/whisky was buitengewoon verrassend. Behalve 'normale' chocolade, hadden ze ook té lekkere bonbons gevuld met whisky bij zich!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant